На Рівненщині під час припинення незаконного видобутку бурштину постраждали семеро міліціонерів

На Рівненщині під час припинення незаконного видобутку бурштину постраждали семеро міліціонерів

12.03.15 08:49 0 750
10 березня близько 16 години під час припинення незаконного видобутку бурштину у Дубровицькому районі постраждали семеро правоохоронців. Сорока міліціонерам довелося протистояти двом сотням бурштинокопачів.

Подія сталася під час проведення правоохоронцями комплексного відпрацювання території району. В урочищі «Кукля», поблизу села Великі Озера, правоохоронці виявили осіб, які видобували бурштин. Коли міліціонери намагалися припинити незаконну діяльність, зловмисники раптово кинулися до них з палицями та іншими підручними предметами. Внаслідок чого семеро правоохоронців отримали тілесні ушкодження у вигляді забоїв, гематом та саден. Крім того, були пошкоджені два службових автомобіля.

- Наразі встановлено майже 20 осіб з числа нападників та затримано ініціатора конфлікту - 35-річного жителя села Чермель Дубровицького району, - зазначив начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов. – Правоохоронці проводять необхідні оперативно-розшукові та слідчі заходи з метою встановлення обставин події та усіх причетних до скоєння злочину. Особи, які заподіяли тілесні ушкодження працівникам міліції, відповідатимуть за скоєне відповідно до чинного законодавства.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) та частиною 2 статті 345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Міліціонери продовжують проводити рейди та відпрацювання на території області з метою припинення незаконного видобутку бурштину.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ