На Тернопіллі іван Крисак зустрівся з представниками місії ОБСЄ

На Тернопіллі іван Крисак зустрівся з представниками місії ОБСЄ

12.03.15 15:28 0 686
Питання розміщення вимушено переселених осіб на Тернопільщині, проходження мобілізації та реформу децентралізації обговорив виконувач обов'язків голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак під час зустрічі з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Андреа Челіно та Джеком Такером. Зустріч відбулася 11 березня.

За словами Івана Крисака, в області проживає понад 2500 тисячі тимчасово переселених осіб із зони проведення АТО та Криму.

«З Донецької та Луганської областей на Тернопільщині проживає 2300 осіб. Ми розуміємо, що ці люди залишили на сході все, що мали, тому наш обов'язок - максимально сприяти у вирішенні їхніх проблем, - наголосив виконувач обов'язків голови. - На даний момент усі тимчасово переміщені особи забезпеченні житлом. Більше трьох тисяч переселенців звернулися до нас з проханням посприяти з працевлаштуванням, що нам вдалося. 100 % дітей влаштовані у навчальні заклади та дошкільні заклади. Усі, хто зверталися за соціальною допомогою, отримали її. Ми готові прийняти ще переселенців. Окремо хочу відмітити волонтерські рухи, які надають величезну допомогу тим, хто прибув у нашу область зі сходу».

Торкнулися під час зустрічі і питання проходження мобілізації в області. Як зазначив виконувач обов'язків голови ОДА, готується Тернопільщина і до демобілізації.

«Військові, які повертаються зі Сходу повинні бути забезпеченні соціальною та медичною підтримкою, - зазначив Іван Крисак. – Ми поставили завдання облаштувати в медичних закладах області відділи чи окремі палати, де бійці АТО могли би пройти медичний огляд та при потребі лікування».

Керівник Івано-Франківського відділення місії ОБСЄ Андреа Челіно зазначив, що спостерігають за ситуацією не лише в цій області, а й в Тернопільській та Чернівецькій.

«Також ми проводимо моніторинг ситуації по всій України. Тривалий час я був керівником місії, яка працювала у Луганську, тому розумію який вплив військові дії на сході мають на регіони, - зазначив Андреа Челіно. – Приємно, що ситуація на Тернопільщині залишається стабільною, а її керівництво дбає про добробут жителів краю».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ