Василь Хомінець: "Державу-агресора мають автоматично виключати з усіх міжнародних організацій"

Василь Хомінець: "Державу-агресора мають автоматично виключати з усіх міжнародних організацій"

12.03.15 16:19 0 688
10 березня 2015 року Тернопіль відвідали представники Івано-Франківського відділення Спеціяльної моніторингової місії ОБСЕ в Україні – керівник відділення Андреа Челіно та спостерігач Джон Таккер. Під час робочої зустрічі з головою Тернопільської обласної ради свободівцем Василем Хомінцем представники ОБСЕ окреслили основні завдання місії – моніторинг ситуації в усіх регіонах України щодо безпеки, дотримання соціяльно-економічних ти інших прав громадян. Закордонні експерти також зазначили, що місія зацікавлена у налагодження діялогу з усіма гілками влади. Серед піднятих тем – мобілізація та визначення шляхів децентралізації влади.

"Однозначно, ми – за децентралізацію влади, але не федералізацію країни, яку наполегливо нав'язує Україні північний агресор, – наголосив свободівець. – Наш шлях реформи – розширення повноважень територіяльних громад, а не прав регіонів. Водночас має бути чітке розмежування повноважень між центральною та місцевою владою. Позиція тернопільців така: місцеву владу має вибирати громада. І лише обрана влада повинна формувати виконавчу гілку, керівництво якої дотепер призначає Київ. І це нонсенс".

Василь Хомінець також зауважив, що російська агресія в Україні показала – створена модель безпеки у світі не відповідає вимогам часу, а світова спільнота не готова до кривавого конфлікту в центрі Европи: "Переконаний, що міжнародні організації з безпеки мають кардинально переглянути принципи діяльності задля збереження миру та спокою – це підказують події в Україні. Приміром, держава-агресора мають автоматично виключати з усіх міжнародних спільнот, а не залишати їх право ветувати будь-які рішення абсолютної більшості представників цивілізованого світу".

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ