На Тернопіллі в ОДА прозвітували про виконання бюджету за 2014 рік

На Тернопіллі в ОДА прозвітували про виконання бюджету за 2014 рік

13.03.15 10:33 0 762
Публічне представлення інформації про виконання обласного бюджету за 2014 рік відбулося у Тернопільській обласній державній адміністрації 12 березня. Захід відбувся під керівництвом виконувача обов'язків голови ОДА Івана Крисака. Присутніми були також виконувач обов'язків заступника голови Іван Бабійчук, керівники структурних підрозділів ОДА.

Як зазначив Іван Крисак, публічне звітування про використання бюджетних коштів відбувається не вперше.

«На сьогоднішній день ознайомити громадськість важливо, особливо після Революції Гідності. Перед нами стоїть завдання публічно висвітлювати всі витрати та доходи до обласного та державного бюджетів. В подальшому про виконання бюджету головні розпорядники коштів інформуватимуть системно», - зазначив виконувач обов'язків голови ОДА.

Поінформував про виконання обласного бюджету 2014 року заступник директора департаменту – начальник бюджетного управління департаменту фінансів ОДА Дмитро Чирка. Зокрема він зазначив, що до загального фонду обласного бюджету надійшло власних доходів 246,9 млн гривень, а його виконання склало 101,1 відсотка. Податку та збору на доходи фізичних осіб мобілізовано 223,2 млн гривень (101,3 %), надходження відносно аналогічного періоду минулого року зросли на 9,6 млн гривень (4,5%).

«За рахунок надходжень спеціального фонду на утримання бюджетних установ спрямовано 83,6 млн гривень, будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності – 27,8 млн гривень, погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення – 134,7 млн гривень» - констатував Дмитро Чирка.

Він зазначив, що видатки загального фонду без урахування трансфертів склали 910,4 млн гривень, з них на заробітну плату з нарахуваннями на неї – 582,5 млн гривень, оплату за спожиті бюджетними установами енергоносії та житлово-комунальні послуги – 54,4 млн гривень, продукти харчування – 27 млн гривень, медикаменти – 49,6 млн гривень, стипендії – 57,4 млн гривень, пільгові пенсії – 6,2 млн гривень. На фінансування галузі освіти спрямовано 334,5 млн гривень, охорони здоров'я – 429,3 млн гривень, соціального захисту і соціального забезпечення – 69,2 млн гривень, культури та мистецтва – 50,3 млн гривень, фізичної культури і спорту – 14,7 млн гривень.

«Для виплати допомог по догляду за інвалідом І та ІІ груп внаслідок психічного розладу направлено 28 млн гривень, пільг на медичне обслуговування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 1,7 млн гривень. На проведення заходів із оздоровлення дітей з обласного бюджету використано 3,8 млн гривень», - зазначив заступник директора департаменту – начальник бюджетного управління департаменту фінансів ОДА.

Обговорили також і виконання державного бюджету за 2014 рік.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Коба: "Ми ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ