Що таке облігації внутрішньої державної позики (ОВДП)

Що таке облігації внутрішньої державної позики (ОВДП)

13.03.15 01:36 0 2904
облігації внутрішньої державної позики ОВДПCтан економіки нашої країни на сьогодні надзвичайно важкий, і в значній мірі залежить від грошових запозичень. Важливим елементом в економічній системі всіх країн є продаж державою цінних паперів. Цінні папери випускає тільки держава, реалізує їх на ринку під певний процент і на певний термін, після закінчення якого гарантує їх погашення. Це дозволяє залучити кошти для фінансування потреб бюджету, а саме покрити дефіцит, та обслуговувати державний борг.

До цінних боргових паперів слід віднести облігації внутрішньої державної позики (ОВДП). Випуск державних облігацій дуже поширена практика в цілому світі, і неодноразово уряди інших країн її використовують. Добре розвинутий ринок ОВДП дозволяє ефективно проводити операції на відкритому ринку, тим самим формуючи грошово-кредитну політику держави.

На сьогоднішній день державні облігації це досить надійна можливість зберегти свої заощадження. Це, по суті, як банківський депозит, але його повернення гарантоване державою, так як і додатковий прибуток.
Перед тим як придбати державні облігації, необхідно отримати консультацію спеціалістів, відносно того, як вигідно придбати облігації і на який термін.

Чому державні облігації придбати краще чим оформити депозит у банку? Розглянемо їх переваги:

- можна збільшити свій капітал, з найменшими ризиками;
- дохід не обкладається податком;
- при необхідності можна відразу продати облігації, без втрати відсотків, що неможливо, коли достроково розриваєш депозит;
- можливість приймати участь на торгах фондового ринку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Что такое бинарный опцион
Наступна новина: Документы,которые нужно ...

КОМЕНТАРІ