Дивимося на зірки в планетарії: що й по чім

Дивимося на зірки в планетарії: що й по чім

13.03.15 12:39 0 700
15 березня планетарії всього світу та їх працівники святкують Міжнародний день планетаріїв. Перший планетарій в Україні відкрився в Києві 1952 року. Сьогодні «вікно у всесвіт» можна облаштувати в школі, у парку і навіть удома. Більше того, мобільний планетарій може стати прибутковим бізнесом. В OLX вивчили, у скільки обійдеться покупка планетарію для жителів України.

Отримати картину зіркового неба досить просто й недорого. Домашні планетарії займають небагато місця й збираються як конструктори. У межах 200-250 грн. можна придбати такий міні-планетарій, котрий використовується як нічник.

Є прилади й складніші. Проектор зоряного неба з пам’яттю на 1000 зірок коштує 2950 грн., придбати його можна в Києві. Такий проектор показує й динамічну картинку. А ось щоб побачити в проекції біля 60000 зірок, доведеться заплатити 5000 грн.
Від 50 тис. грн. стартують ціни на мобільні планетарії. Мобільний планетарій являє собою купол, всередині якого може розміститися в середньому 35 осіб Для повноцінної роботи в комплекті має бути проектор, акустична система, цифровий плеєр, нагнітач повітря, акустична система, стільці або підстилки на підлогу й самі фільтри. Мобільні планетарії цікавлять покупців, котрі зацікавлені розвивати бізнес у цьому напрямку. Продавці обіцяють окупність бізнесу протягом 1-3 місяців. Майбутнім бізнесменам варто пам’ятати, що для підтримки інтересу глядачів, варто періодично оновлювати програму й купувати нові фільми. У Києві за 1 фільм просять $150.

На OLX можна знайти й пропозиції про покупку готового бізнесу. Наприклад, у Сумах В’ячеслав продає діючий мобільний планетарій за 80 тис. грн. Окрім самого планетарію, покупцю передадуть напрацьовану базу клієнтів. За словами продавця, у місяць бізнес приносить від 42 тис. грн. Планетарій легко поміщається в легковий автомобіль, що дозволяє влаштовувати сенси для дітей та в навколишніх містах і селах. Причина продажу бізнесу – виїзд із країни.

У Вінниці виставлений на продаж каркасно-вакуумний мобільний планетарій по ціні $5000. Власники готові продавати планетарій частинами. Як сказано в оголошенні, окупність бізнесу – 6 місяців.

Окрім традиційних сеансів, потенційні бізнесмени можуть запропонувати клієнтам додаткові послуги, взявши приклад з великих міських планетаріїв. Наприклад, у Харкові й Дніпропетровську планетарії влаштовують романтичні побачення для закоханих пар. Солодощі, смачне шампанське, мізичний супровід, індивідуальна програма, повне усамітнення й краса зіркового неба – таке задоволення для жителів Харкова обійдеться в 1500 грн.

Довідка

OLX.UA (раніше Slando.ua) – онлайн-сервіс безкоштовних оголошень №1 в Україні. Українська база сервісу налічує понад 10 млн. оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 2 млн. нових пропозицій. У середньому нове оголошення публікується кожну секунду. Сайт входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців за даними компанії Gemius (Fusion панель, червень 2014 року). Кожен п'ятий інтернет-користувач з України відвідує сайт мінімум один раз на місяць.
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ