Можливості,завдання та ризики реформи децентралізації в Україні

Можливості,завдання та ризики реформи децентралізації в Україні

13.03.15 11:06 0 644
12 березня Ткачук Анатолій Федорович, народний депутат України І скликання, директор Інституту громадянського суспільства, європейський експерт провів практичний семінар на тему: “Про початок реформи децентралізації в Україні: можливості, завдання, ризики” .

Семінар проводився під головуванням заступника голови – керівника апарату Лесі Стебло та першого заступника голови обласної ради Віктора Адамського. Леся Василівна виступила із вступним словом, привітала учасників семінару та побажала усім присутнім конструктивної роботи.

в Україні прийнято ряд законодавчих актів та розпочато практичні кроки щодо реформування, метою якого є створення самодостатніх громад та наділення їх більшими повноваженнями щодо вирішення питань місцевого соціально-економічного розвитку і, відповідно, збільшення їх відповідальності за досягнуті результати.

На території Хмельницької області є 1451 населених пунктів, із них міських – 37, об'єднаних у 13 міських та 24 селищних ради, а також 1414 сільських, що належать до 568 сільських рад. То ж необхідність у об'єднанні жителів багатьох населених пунктів області у життєздатні громади є очевидною і давно назріла.

Процеси децентралізації, що розпочалися в державі значно актуалізували роботу в цьому напрямі в регіоні та підвищили відповідальність виконавців.

Дуже важливо з самого початку цієї роботи з'ясувати та усвідомити практичні аспекти процесу реформування децентралізації, набути необхідних знань та навичок, щоб кожен на своєму рівні якісно виконав покладену на нього місію, а всі разом – досягнули покращення життя людей у громадах.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ