На Хмельниччині 12 березня 2015 року відбулась презентація та обговорення нової концепції розвитку обласного літературно-меморіального музею М.Островського

На Хмельниччині 12 березня 2015 року відбулась презентація та обговорення нової концепції розвитку обласного літературно-меморіального музею М.Островського

13.03.15 10:09 0 585
Незважаючи на те, що радянський період історії України все далі відходить у минуле, окремі аспекти цього періоду залишаються нерозкритими, деякі потребують уточнення і нового осмислення. Музеї, як осередки активної науково-дослідницької і просвітницької діяльності формують зв'язок поколінь, об'єктивно, по-новому розкривають згаданий період. Вимоги сьогодення потребують змін для музею, вимагають сучасного погляду на реалії подій, що відбулись та відбуваються у нашій державі.

Презентувала концепцію директор обласного літературно – меморіального музею Миколи Островського Грищук Тетяна Валентинівна.

Метою представленої концепції є розробка комплексу заходів, спрямованих на пошук, встановлення історичної правди та відтворення і висвітлення об'єктивної історичної реальності періоду ХХ століття в експозиції.

Засідання відбулось під головуванням Лесі Стебло – заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації, за участі Віктора Адамського - першого заступника голови обласної ради, Ірини Трунової – начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, Миколи Панасюка - заступника начальника відділу з питань внутрішньої політики, адміністративно-територіального устрою та інформаційного забезпечення обласної ради, Інни Шоробури - ректора Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, представників громадських організацій, керівників музеїв та заповідників обласного значення, істориків та краєзнавців.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: на Стрийщині ...
Наступна новина: Легкоатлетка з ...

КОМЕНТАРІ