У Рівненській області працівники соціально-патронажної служби благодійного фонду завершили навчання

У Рівненській області працівники соціально-патронажної служби благодійного фонду завершили навчання

13.03.15 15:40 0 627
Посвідчення та сертифікати отримали 11 березня випускники курсів «Підготовка працівників для соціально-патронажної служби». Навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості було організовано на замовлення Благодійного фонду «Сприяння розвитку європейських стандартів в Україні». Фахівці фонду брали участь у розробці навчального плану та були викладачами основних тем.

Безробітні жінки, які потрапили на навчання після ярмарку вакансій у Рівненському міському центрі зайнятості, вивчали теоретичні основи соціальної роботи; соціальний супровід як вид соціальної роботи; партнерство у соціальному супроводі; оцінювання та оцінку в соціальному супроводі; інноваційні підходи у наданні соціальних послуг; соціально-правове забезпечення працівників соціально-патронажної служби; професійну етику та деонтологію.

Серед слухачок – дві колишні мешканки Донецької області, які зі своїми рідними переїхали до Рівного. Тетяна Чайка та Тетяна Реченко задоволені ставленням до себе працівників служби зайнятості і тим, що пройшли навчання. Кажуть, що хочуть працювати і налагоджувати своє життя на новому місці.

За словами голови Рівненського управління Благодійного фонду «Сприяння розвитку європейських стандартів в Україні» Романи Ліщук, соціально-патронажна служба надаватиме соціально-побутові, соціально-медичні, соціально-економічні, психологічні послуги на території усієї області. Під час практичних занять Романа Ліщук зі слухачками відпрацьовувала теми визначення потреб підопічних та планування догляду, виконання функцій соціального працівника, попередження насильства, аспекти роботи з людьми з особливими потребами та ін.

Методист вищої категорії РЦПТО ДСЗ Раїса Ліхачова та президент фонду Євгеній Ковальчук, вручаючи випускницям курсів документи про закінчення навчання, побажали успішної роботи на нелегкій ниві надання соціальних послуг. Президент фонду нагадав жінкам про високі вимоги до працівників соціально-патронажної служби і повідомив, що будуть ще створюватися робочі місця (усього планується близько 100), а для претендентів проводитиметься навчання.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: У курортному містечку Шаян ...

КОМЕНТАРІ