У Волинській області розповіли як вберегтися від крадіжки велосипеда

У Волинській області розповіли як вберегтися від крадіжки велосипеда

13.03.15 08:08 0 743
Найперша порада - ніколи не залишайте свій велосипед без нагляду. Якщо ви все-таки переконані, що від крадіжки його врятує велосипедний замок, відразу починайте збирати гроші на новий велосипед, тому що тепер втрата старого – лише питання часу. Чому? Все просто: залишивши декілька разів велосипед пристебнутим, ви повірите в ефективність замка, і будете паркувати свій велосипед на довший час. І рано чи пізно його обов'язково вкрадуть. Що робити в таких випадках, як з вести до мінімуму можливість крадіжки? По-перше потрібно відмовитися від деяких розповсюджених міфів!

Я пристібаю велосипед дорогим велозамком

Цей міф є найбільш живучим. Велосипедисти вірять, що існує певний ідеальний замок, який точно зможе вберегти їхній велосипед. Більше того, купуючи його, ви полегшуєте роботу для злодія. Адже за логікою - дорогим замком пристібають дорогий велосипед. Маючи болторіз - не проблема "перекусити" трос навіть товщиною у два пальці. Якщо ви сподіваєтеся, що перехожі, які побачать злодія з ломом, відразу почнуть дзвонити в міліцію, голосно обурюватися і перешкоджати його діяльності, то ви глибоко помиляєтеся.

До того ж, злодії діють дуже швидко і нахабно, так, що перехожі не встигають усвідомити, що відбувається.

Мій велосипед старий і дешевий, він нікому не потрібен

На жаль, саме старий і недорогий двоколісний транспорт є основною здобиччю велосипедних злодіїв. Причина в тому, що саме дешеві велосипеди становлять основну масу тих, що припарковані біля супермаркетів.

Я паркую велосипед поряд з охоронцем, в зоні дії камер спостереження

Дуже небезпечна помилка – покладатися на догляд незнайомої людини. Навіть якщо на ваше прохання охоронець відповість згодою, це абсолютно нічого не гарантує.

Відеокамери – також не проблема для злодіїв. Вони одягають бейсболку і капюшон, що в поєднанні з невисокою роздільною здатністю камери гарантує їм повну невпізнанність. Тому якщо ви паркуєте велосипед близько від входу до супермаркету, ближче до камер, то будьте впевнені, це абсолютно не збентежить злодіїв.

Мій велосипед зберігається в надійному підвалі або загальному коридорі

Також популярний спосіб передати свій велосипед у руки злодія. Надійних підвалів не буває, що підтверджує статистика вкрадених звідти велосипедів. Такі крадіжки часто здійснюються за наводкою, і якщо злодії дізнаються, що в підвалі є щось цінне, то зламати його вже не складе проблем. Загальний коридор – це чужа територія, і вкрай не рекомендуємо залишати там велосипед. Хороші сусіди можуть забути закрити двері, погані – навести злодіїв.

Для того, щоб одного дня ваш велосипед не змінив власника без його згоди, пропонуємо кілька дієвих порад від експертів.

Пристібайте велосипед в людному місці

Не шукайте місце під відеокамерами, а паркуйте в найбільш людному та прохідному місці. Це ні в якому разі не збентежить професіоналів, але принаймні, відсіче початківців. І все-таки, є хоч якась надія, що один з перехожих виявиться небайдужим.

Використовуйте як мінімум два замки

Ця порада має подвійний сенс. По-перше, впоратися з двома замками – це як мінімум в два рази більше часу. По-друге, наркомани часто «роздягають» пристебнуті велосипеди, два замки дозволять зберегти колеса. Обов'язково один із замків повинен бути U-подібним, так як товсту металеву дужку складніше перекусити/перепиляти простими засобами. Втім, недорогі U-подібнізамки злодії і не намагаються «кусати», вони легко ламають саму основу замка.

Залишайте пристебнутий велосипед з встановленими низькими передачами

Це, звичайно, смішна порада, але вона допомогла зберегти декілька велосипедів. Якщо поставити найнижчу передачу, і спереду, і ззаду, то навіть шалено крутячи педалі, злодій не поїде швидше п'яти км на годину. Є дуже мала ймовірність, що ви з'явитесь у кульмінаційний момент, а він в з переполоху не встигне перемкнутися на високу передачу.

Йдучи, знімайте з велосипеда все цінне, не використовуйте ексцентрики

Тут все ясно: треба зняти велокомп'ютер, ліхтар, сумочку, абсолютно все, що можна легко зняти. Якщо доводиться залишати велосипед пристебнутим, відмовтеся від ексцентриків. Перше, що знімають з велосипедів – це колеса і сидіння. Якщо легко знімати вам – іншим буде ще легше.

Нікому не кажіть реальну ціну велосипеда

Інформація, поширена вразливим приятелем про те, що ви зійшли з розуму і витратили купу грошей на шматок заліза , може потрапити не в ті вуха. Як не дивно, але багато крадіжок відбувається через випадкову наводку друзів.

Записати серійний номер до, написати заяву після

Якщо вже ваш транспорт в зоні ризику, то запишіть його серійний номер, він вибитий знизу кареточного вузла (найнижча точка рами). Це допоможе заявити права на велосипед, якщо міліція його знайде. Зрозуміло, потрібно відразу заявити про крадіжку.

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ