На Вінничині голова облдержадміністрації ознайомився з ходом весняно-польових робіт у Піщанському районі (+фото)

На Вінничині голова облдержадміністрації ознайомився з ходом весняно-польових робіт у Піщанському районі (+фото)

13.03.15 10:00 0 674
Перебуваючи з робочою поїздкою у Піщанському районі керівник Вінниччини Валерій Коровій ознайомився з ходом посівної кампанії, що вже розпочалась у південних регіонах області.

Як тривають польові роботи та які проблемні питання виникають у ході посівної голова облдержадміністрації з'ясовував на прикладі угідь сільськогосподарського виробничого кооперативу «Прогрес», що у селі Студена Піщанського району.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Миколи Неїлика, окрім Піщанського, до посіву ярих зернових приступили також Чернівецький, Мурованокуриловецький та Оратівський райони. Що ж стосується озимих культур, то із 430 тисяч га посівів область має 426,7 тисяч га сходів. Із них 96 % - у доброму та задовільному стані. Основним завданням на головний аграрій області вбачає підживлення посівів та збереження вологи у ґрунтах. Серед проблемних же питань – недостатність матеріально-технічного ресурсу у малих фермерських господарств.

Коментуючи цю позицію, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що для таких господарств планується запровадження системи компенсації відсотків у кредитах. Та водночас наголосив на необхідності максимальної підтримки фермерства, що не має таких можливостей та ресурсів, якими володіють великі вертикально інтегровані підприємства.

«Політика держави базується на необхідності підтримувати баланс. Повинно бути конкурентне середовище, бо там, де є великі корпорації, а конкуренції немає, згодом починаються проблеми, конфлікти соціального характеру. Тому фермерство потрібно розвивати», - підкреслив Валерій Коровій.

Керівник Вінниччини оглянув угіддя СВК «Прогрес», де днями проводився посів ярого ячменю. А також завітав власне до кооперативу, що має статус насіннєвого господарства І репродукції з розвинутим тваринництвом, де поспілкувався з працівниками та ознайомився із застосовуваними у виробництві технологіями.

Варто зазначити, що сільськогосподарський кооператив «Прогрес» є гордістю Піщанського району, адже забезпечує робочими місцями жителів села. На господарство утримує 961 голову великої рогатої худоби, з яких – 345 корів дійного стада. Підприємство працює із сучасним обладнанням та, за словами його керівника, щороку прогресує.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: на Стрийщині ...

КОМЕНТАРІ