В Івано-Франківській області у Надвірній правоохоронці затримали підозрюваних у крадіжці велосипедів

В Івано-Франківській області у Надвірній правоохоронці затримали підозрюваних у крадіжці велосипедів

13.03.15 12:07 0 606
Дільничний міліціонер Надвірнянського райвідділу органів внутрішніх справ розшукав двох зловмисників, які поцупили дорогий велосипед.

До чергової частини райвідділу міліції поступило телефонне повідомлення від жительки райцентру. Жінка розповіла, що залишила свій велосипед біля одного із сільських магазинів. Проте, коли повернулася, то двоколісного транспорту вже не було. Жінка звернулася до правоохоронців та повідомила про крадіжку.

Дільничний інспектор на одній із вулиць міста помітив двох парубків, які рухалися на велотранспорті, що за описом був схожим на викрадений. Керманичі велосипеда їхали повільно, намагаючись не привертати до себе зайвої уваги. А коли побачили міліціонера, то вмить розвернулися у протилежний напрямок і спробували зникнути з поля зору правоохоронця. Проте спроба виявилася невдалою. Дільничний таки затримав підозрілих хлопців.

Було з'ясовано, що це два жителі сусідніх сіл, до речі, один із них раніше судимий за крадіжки. У тому, що двоколісний транспорт чужий, вони зізналися і розповіли, що скористався відсутністю власника і викрали його, маючи намір якнайшвидше продати. Зі свого кримінального досвіду велосипедист знав, що додому крадене нести не можна, а тому і колесили, підшукуючи потенційного покупця.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Водночас міліція звертається до громадян: аби уникнути крадіжок велосипедів, слід дотримуватися низки елементарних правил безпеки:

— не залишайте велосипеди без нагляду у під'їздах будинків, поблизу торгівельних закладів, в інших громадських місцях;

— якщо виникла необхідність залишити свій транспортний засіб, попросіть тих, кому довіряєте, доглянути за ним або використовуйте надійні велосипедні замки;

— зберігайте велосипед у власній оселі або ж у коморах, захищених надійними замками;

— не забудьте пояснити правила поводження з двоколісним транспортним засобом і юним велосипедистам;

— якщо вам пропонують придбати велосипед за сумнівно низькою ціною, задумайтеся, чи, бува, він не належить ще комусь, і повідомте про свої підозри правоохоронців.

У випадку, коли крадіжки все ж не вдалося уникнути, правоохоронці радять не зволікати з повідомленням до міліції. Чим швидше ви звернетесь до найближчого відділу міліції, тим більше шансів повернути втрачене майно.

А любителям «легкого заробітку» міліціонери нагадують, що статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за викрадення чужого майна у вигляді накладення штрафних санкцій, громадських або виправних робіт, піврічного арешту чи позбавлення волі строком до трьох років.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2015 році проект DESPRO ...
Наступна новина: У тернопільських школах ...

КОМЕНТАРІ