На Житомирщині правоохоронці вилучили зброю та набої

На Житомирщині правоохоронці вилучили зброю та набої

13.03.15 15:35 0 639
Працівники Новоград-Волинського міськвідділу міліції затримали на вулиці міста чоловіка з набоями до автомата Калашникова. А з будинку жителя Олевщини міліціонери вилучили перероблену гвинтівку.

11 березня 39-річному жителю Новограда-Волинського оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Оперативники карного розшуку затримали чоловіка на одній з вулиць райцентру кілька днів тому. За інформацією правоохоронців, він міг мати при собі заборонені речі.

Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група міськвідділу, чоловік дістав із кишені куртки паперовий згорток з патронами. Міліціонери вилучили 30 набоїв, які, за висновками фахівців Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, є бойовими і призначені для стрільби з автомата Калашникова.

- За словами підозрюваного, кілька тижнів тому патрони, як сувенір, йому подарував знайомий, який нещодавно повернувся із зони АТО, - розповів начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка. – Нині ця інформація перевіряється.

Працівники Олевського райвідділу міліції під час санкціонованого обшуку домоволодіння 46-річного жителя району вилучили гвинтівку та вісім набоїв калібру 5,6 мм.

Експерти встановили, що у конструкцію пневматичної зброї внесено зміни, у результаті чого вона придатна для стрільби патронами більш потужної дії.

- Власник гвинтівки розповів, що знайшов її в лісі та залишив собі, - поінформував начальник Олевського РВ УМВС Віктор Думан.

За обома фактами триває розслідування. Чоловікам може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ