В Чернігівській області у зв’язку з великою кількістю пожеж рятувальники перейшли на посилений режим чергування

В Чернігівській області у зв’язку з великою кількістю пожеж рятувальники перейшли на посилений режим чергування

13.03.15 09:04 0 679
11 березня на Чернігівщині пожежно-рятувальними підрозділами ліквідовано 24 пожежі, що сталися внаслідок спалювання населенням сміття та сухої рослинності. Під час цих пожеж загинула 1 людина, вогнем знищено або пошкоджено 11 будівель і споруд, один легковий автомобіль та майже 80 га відкритої території.

Так, вдень у Корюківці під час спалювання на власному городі сміття та сухої рослинності надихався диму й помер 57-річний чоловік.

У с. Грабів на Ічнянщині внаслідок спалювання літнім чоловіком сухого листя на власному городі вогонь поширився на житловий будинок сусідів та пошкодив його дах і стіни.

У с. Сираї Козелецького району внаслідок спалювання сухої трави на вулиці вогонь поширився на автомобіль "Volkswagen Sharan" та пошкодив його кузов.

Слід зазначити, що з потеплінням люди почали всупереч вимогам безпеки масово спалювати суху траву, стерню, листя або сміття. Як результат, щодня в області реєструються десятки пожеж. Останні знищують будинки, господарчі споруди, техніку та перетворюють на згарища гектари відкритої території.

Часто пожежно-рятувальні підрозділи не встигають повернутися з одного виклику, як їм вже необхідно виїздити на інший. При цьому в деяких районах області за штатом на чергуванні знаходиться лише одне пожежно-рятувальне відділення. Тож, коли майже одночасно виникає кілька пожеж, для їх гасіння доводиться додатково залучати тих рятувальників, які мають вихідний день. У зв’язку з цим, щоб забезпечити вчасне реагування на всі виклики, керівництво обласного Управління ДСНС України вимушено було з 12 березня в окремих підрозділах перевести рятувальників з 4-х на 2-х змінне чергування.

Крім того, в області лише за останні 3 доби Служба порятунку "101" витратила на гасіння пожеж близько 4 тисяч літрів пального. У такий важкий час державі та населенню завдаються додаткові значні матеріальні збитки. І все це через чиюсь безпечність та необережність.

Щоб зупинити страшну хвилю вогню, рятувальники закликають населення дотримуватись заходів пожежної безпеки, бути обережними у поводженні з вогнем та не спалювати суху рослинність.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині захист ...

КОМЕНТАРІ