В Чернівецькій області рятувальники тренувалися ліквідовувати пожежу в місці з масовим перебуванням людей

В Чернівецькій області рятувальники тренувалися ліквідовувати пожежу в місці з масовим перебуванням людей

13.03.15 16:07 0 632
Пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області постійно проводять різноманітні навчання та тренування для вдосконалення дій рятувальників під час надання допомоги людям у разі виникнення різних надзвичайних подій. Так, в місті Кіцмань по вул. Незалежності на базі готельно-розважального комплексу «Стара баня» пройшли об‘єктові тренування служб цивільного захисту Кіцманського району.

Згідно сценарію тренувань, в підвальному приміщені комплексу, де розташована сауна, внаслідок короткого замкнення електромережі виникла пожежа. На момент її виникнення в сауні знаходилися 2 людини. Обслуговуючий персонал відразу повідомив про подію за номером 101 та організував проведення евакуації відвідувачів комплексу. За місцем виклику прибули 2 відділення рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 9 міста Кіцмань та інші служби цивільного захисту Кіцманського району. Одне відділення вогнеборців, використовуючи апарати захисту органів дихання, спустилися в сауну і вивели людину, яка за задумом навчань не могла самостійно вийти, у безпечне місце, після чого передали її до рук медиків. В той же час, друге відділення рятувальників проводило евакуацію відвідувачів, які ще не встигли покинути готельно-розважальний комплекс. Переконавшись, що всі люди в безпеці, рятувальники приступили до ліквідації пожежі. Бійці ДСНС оперативно локалізували пожежу, а в подальшому ліквідували небезпеку.

По завершенню практичної частини тренувань рятувальники провели додаткові інструктажі з обслуговуючим персоналом щодо дій у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події або надзвичайної ситуації. Після цього було проведено засідання районної комісії ТЕБ та НС під головування заступника голови Кіцманської районної державної адміністрації Юрія Косаря. «Служби цивільного захисту Кіцманського району продемонстрували, що готові до виконання завдань за призначенням у разі виникнення пожежі чи інших надзвичайних подій» – підбив підсумки тренувань Юрій Косар.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Спрощенці Вінниччини з ...

КОМЕНТАРІ