В Івано-Франківській області телефонні аферисти діють за різними схемами

В Івано-Франківській області телефонні аферисти діють за різними схемами

13.03.15 09:40 0 588
Аби «забити баки» своїм жертвам та виманити в них гроші, шахраї вдаються до різноманітних хитрощів. Від рук таких пройдисвітів постраждав 61-річний житель Яремче, котрий замість обіцяного автомобіля позбувся грошових заощаджень.

На мобільний телефон чоловіка, мешканця курортного містечка Яремче, надійшло повідомлення про те, що він виграв автомобіль. Але задля того, щоб отримати авто необхідно негайно перерахувати на банківську карту майже дві з половиною тисячі гривень. Пенсіонер переказав кошти, а відтак виявив, що з його рахунку зникла кругленька сума грошей.

Також бувають випадки, коли зловмисники представляються правоохоронцями та повідомляють співрозмовникам інформацію про біду, що сталася з їх рідними і вимагають сплатити певну суму коштів. Звичайно, що не потрібно вірити у ці історії, а натомість, запитайте точне прізвище, ім'я, по-батькові того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює, або ж попросіть передати трубку вашому родичу. Одразу після дзвінка незнайомця спробуйте зв'язатись з рідними, щоб з'ясувати, що насправді відбувається і де зараз вони перебувають.

Запам'ятайте, про будь-які протиправні чи підозрілі дії сторонніх осіб стосовно вас, ваших знайомих чи родичів, слід обов'язково повідомити до найближчого відділення міліції, або ж зателефонувати «102».

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Розшифровуючи ...

КОМЕНТАРІ