У Луцьку студенти ознайомилися з роботою органів місцевого самоврядування

У Луцьку студенти ознайомилися з роботою органів місцевого самоврядування

14.03.15 14:40 0 598
Cьогодні у сесійній залі Луцької міської ради відбулася зустріч студентів із Луцька, Запоріжжя, Миколаєва з керівниками виконавчих органів міської ради в рамках програми “Студенти для органів місцевого самоврядування”. Метою програми є виховання нового покоління політиків, підвищення професійної освіти молоді, сприяння талановитим студентам та аспірантам у набутті адміністративного та політичного досвіду шляхом їх роботи в органах місцевого самоврядування. Учасники зустрічі - переможці Всеукраїнської програми «Студенти для органів місцевого самоврядування», що організовується МГО «Молодіжна альтернатива» у партнерстві з органами місцевого самоврядування, - повідомила голова Волинської обласної громадської організації “Волинський прес-клуб” Богдана Стельмах.

У спілкуванні зі студентами взяли участь заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, начальник відділу у справах сім'ї та молоді Олексій Веремійчик, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева, начальник управління туризму та промоції міста Луцька Наталія Бунда, начальник відділу кадрової роботи та нагород Віра Гудима.

Юрій Вербич поінформував студентів про структуру Луцької міської ради. Розповів про діяльність депутатського корпусу, виконавчого комітету, виконавчих органів, акцентуючи на прозорості роботи цих структур. Він також повідомив про найголовніші інвестиційні проекти, які втілюються у місті. Детальніше зупинився на реконструкції луцького зоопарку та діяльності Центру надання адміністративних послуг у Луцьку.

Він також розповів, що цими днями Луцький міський голова Микола Романюк перебуває з робочою поїздкою у місті Волноваха, з яким нещодавно було підписано Меморандум про співпрацю. Це є ще одним доказом того, що попри невеликі розбіжності у традиціях і поглядах, Україна - соборна. Та й перебування студентів із Запоріжжя та Миколаєва у нашому місті в рамках програми «Студенти для органів місцевого самоврядування» є твердженням того, що українці сходу і заходу хочуть жити у єдиній та незалежній державі.

Потому відбулася розмова у форматі запитань та відповідей. Молодих людей цікавили питання децентралізації влади, коефіцієнти при оподаткуванні нерухомості, механізми контролю за владою. Присутні у залі керівники виконавчих органів міської ради також розповіли про роботу підпорядкованих їм управлінь та відділів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что необходимо знать о ...
Наступна новина: До 330-річчя Баха Львів ...

КОМЕНТАРІ