Волинська облрада підтримала запит Олександра Пирожика щодо масових скорочень на ПАТ "Електротермометрія"

Волинська облрада підтримала запит Олександра Пирожика щодо масових скорочень на ПАТ "Електротермометрія"

14.03.15 15:20 0 593
13 березня 2015 року під час позачергової сесії Волинської обласної ради перший заступник голови ради свободівець Олександр Пирожик озвучив депутатський запит до прокурора області Д.Чепіжака щодо правомірності масових скорочень на луцькому ПАТ "Електротермометрія", під які потрапляють учасники нещодавніх акцій протесту проти свавілля керівництва підприємства.

У грудні 2014 року працівники публічного акціонерного товариства "Електротермометрія" вдалися до масових акцій протесту в Луцьку проти свавілля адміністрації підприємства та порушення їхніх трудових і соціяльних прав – неналежних умов праці, забезпечення роботою, невиплати зарплатні тощо. Вимоги протестувальників тоді активно підтримали представники ВО "Свобода".

Після грудневого страйку, як стверджують заявники, на заводі почалося масове скорочення працівників. У першу чергу під скорочення потрапили ініціатори акції протесту, які стали на захист трудового колективу: Сергій Орлов, Наталія Омельченко, Володимир Чекус та інші. Люди переконані, що адміністрація підприємства в такий спосіб розправляється з ними через їхню активну громадянську позицію. Заявники вважають, що достатніх підстав для скорочення в адміністрації не було.

"Викликає запитання і позиція місцевого, досі "совдепівського", профспілкового комітету. Замість захисту законних прав та інтересів своїх працівників профком потурає адміністрації заводу, даючи згоду на зміну робочого графіка, зокрема перехід 2015 року на триденний робочий тиждень", – зауважив із цього приводу Олександр Пирожик.

Свободівець звернувся до прокурора з вимогою дати доручення компетентним органам здійснити перевірки на предмет наявності фактів порушення трудових і соціяльних прав працівників заводу, зокрема правомірності скорочень працівників підприємства. У разі виявлення зазначених порушень націоналіст вимагає вжити заходів задля усунення виявлених порушень, відновлення порушених прав працівників і притягнення винних до відповідальності.

Більшістю голосів сесія підтримала запит свободівця щодо необхідності здійснення відповідних перевірок на ПАТ "Електротермометрія".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: На Вінничині податківці ...

КОМЕНТАРІ