Волинська облрада вимагає запровадити економічну блокаду окупованих Росією територій

Волинська облрада вимагає запровадити економічну блокаду окупованих Росією територій

14.03.15 17:25 0 624
13 березня 2015 року Волинська обласна рада ухвалила звернення до Ради національної безпеки і оборони України та Кабінету Міністрів України щодо припинення економічної підтримки тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

У зверненні відзначається, що у зв'язку з проведенням фактичної війни у Донецькій та Луганській областях з боку Російської Федерації, підтримки нею терористів-сепаратистів з "ДНР" та "ЛНР", українська влада втратила будь-який контроль над тимчасово окупованими територіями.

"ДНР" та "ЛНР", імітуючи ведення господарської діяльності, стягують з громадян платежі за житлово-комунальні послуги, а з суб'єктів господарювання – податки, які використовують для потреб терористичної діяльності.

"Вважаємо, що позиція уряду України щодо постачання енергоносіїв за "ефемерне" зарахування їх вартості в майбутньому в рахунок соціяльних платежів є шкідливим та таким, що фінансово підтримує терористів-сепаратистів. Крім того, це лягає додатковим тягарем для українських платників податків, що фактично фінансують таке постачання. Також це допомагає розкручувати інфляцію та впливає на валютну ситуацію в країні", - йдеться у проєкті рішення.

Депутати Волинської обласної ради звертаються до Ради національної безпеки і оборони України та Кабінету Міністрів України і пропонують:

1. Визнати території, не підконтрольні українській владі, тимчасово окупованими російсько-терористичними збройними формуваннями;

2. Припинити будь-яку економічну підтримку тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей на умовах безоплатної передачі будь-яких товарів чи послуг (в т.ч. постачання енергоносіїв);

3. Постачати для потреб населення тимчасово окупованих територій тільки продукти харчування, медикаменти та товари першої необхідності, за які організації-постачальники здійснюють передоплату.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: М. Загородний зустрівся із ...

КОМЕНТАРІ