Волинська облрада підтримала визнання Росії державою-агресором

Волинська облрада підтримала визнання Росії державою-агресором

14.03.15 16:00 0 591
13 березня 2015 року позачергова сесія Волинської облради підтримала звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Европейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Европи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЕ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів світових держав про визнання Російської Федерації державою-агресором.

У проєкті рішення наголошується, що Волинська обласна рада беззастережно заявляє про свою підтримку Звернення Верховної Ради України щодо визнання Російської Федерації державою-агресором.

"Не зважаючи на підписані Мінські угоди про припинення бойових дій, зокрема з боку президента Росії та лідерів терористів-сепаратистів, вони і надалі продовжують війну та обстріли мирних територій. Ці трагічні події підтверджують, що Росія і підтримувані нею терористі не бажають виконувати Мінські домовленості, які на залишаються єдиним шляхом до мирного врегулювання.

Від початку агресії наприкінці лютого 2014 року Російська Федерація систематично порушує основоположні норми міжнародного права, прав людини в тому числі право на життя мирних громадян України, які стали заручниками терористів на окупованій території Донбасу. Цинізм кремлівської агресії, яка включає активну підтримку терористів на державному рівні, перетворює вбивство безневинних мирних громадян на звичне повсякденне явище.

Очевидною є причетність Росії до збиття цивільного пасажирського літака рейсу МН17, трагедій у Волновасі, Донецьку, Маріуполі та Краматорську.

Все це не повинно залишитися непокараним, їх натхненники, організатори та виконавці мають бути притягнуті до відповідальності і постати перед міжнародним трибуналом.

Ми переконані, що усі свідомі громадяни України солідарні у своєму прагненні захистити територіяльну цілісність України та зупинити державу-агресора, яка порушуючи норми та принципи міжнародного права, чинить на території України злочини проти людяності.

Закликаємо жителів області, всі підприємства, установи та організації Волині усіма засобами підтримувати дії української влади, українського народу, волонтерських та громадських організації, направлених на зупинення агресії проти України та встановлення миру.

Засуджуємо дії депутатів Верховної Ради України, які не підтримали звернення про визнання Російської Федерації країною-агресором.

Також закликаємо не сприяти фінансово-господарській діяльності російських суб'єктів господарювання на території України, що збагачують країну-агресора".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці затримали ...
Наступна новина: На Тернопіллі громадська ...

КОМЕНТАРІ