Волинська облрада закликає позбавити українського громадянства пособників російських окупантів

Волинська облрада закликає позбавити українського громадянства пособників російських окупантів

14.03.15 16:32 0 677
13 березня 2015 року Волинська облрада підтримала внесений фракцією ВО "Свобода" проєкт рішення про звернення до Верховної Ради та Президента України з приводу внесення змін до Конституції та закону "Про громадянство України" щодо позбавлення громадянства осіб, які є пособниками тероризму та колаборантами російських окупантів.

У документі наголошується, що співучасниками та активними виконавцями в ході російської агресії проти України є, зокрема, колаборанти та російські прихвосні серед громадян України у складі самопроголошених терористичних організацій – так званих ДНР і ЛНР, які посягнули на територіяльну цілісність і недоторканість України, чинять дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захопили державну владу на територіях суверенної Української держави, є причетними до тероризму, масових заворушень, диверсій, шпигунства та державної зради.

"Ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємося до Верховної Ради України з проханням внесті зміни до статті 25 Конституції України, Закону України "Про громадянство України", зокрема доповнивши розділ ІІІ статті 17 пунктом 4 такого змісту: "… за підтримку сепаратизму, збройну терористичну й антиукраїнську діяльність та пропаганду". З цією метою закликаємо Верховну Раду України ухвалити відповідні зміни до Конституції України, Закону України "Про громадянство України", а Президента України – припинити громадянство України особам, причетним до терористичних організацій "ДНР"-"ЛНР", а також тих, хто чинить збройний опір українським Збройним Силам, матеріяльно-технічно, фінансово та організаційно підтримує агресію проти України. Ухвалюючи це звернення, ми, депутати Волинської обласної ради, розраховуємо на швидкі та ефективні рішення Верховної Ради України і Президента України по суті порушеного питання. Упевнені, що такі рішення стануть одним із дієвих способів протидії тероризму і діяльності п'ятої колони в Україні", – йдеться у проєкті рішення.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівне: в оперативному ...
Наступна новина: Україна почала отримувати ...

КОМЕНТАРІ