Івано-Франківщина: відбулася спільна нарада рятувальників та представників лісового господарства області

Івано-Франківщина: відбулася спільна нарада рятувальників та представників лісового господарства області

14.03.15 15:50 0 674
Працівники Управління ДСНС в області взяли участь у нараді-навчанні з головними лісничими агролісгоспів ОКП «Івано-Франківськагроліс» з питань пожежної безпеки в екосистемах на території області, яка була проведена у рамках виконання розпорядження голови Івано-Франківської ОДА «Про запобігання виникнення пожеж в пожежно-небезпечний період».

На нараді були розглянуті проблемні питання весняно-літнього періоду – зокрема облаштування рекреаційних місць для відпочинку, забезпечення лісництв необхідним інвентарем для гасіння пожеж та наявність доступних вододжерел, проведення масово-роз’яснювальної роботи серед населення.

Заступник генерального директора ОКП «Івано-Франківськагроліс» з лісового господарства Богдан Пастущин зазначив, що питання пожежної безпеки в лісових масивах з кожним роком стає все актуальнішим з ряду причин, найважливішими з яких є зміна клімату та безвідповідальне ставлення людей до природи. І тому зростає важливість різноманітних заходів, спрямованих на запобігання виникнення пожеж в екосистемах – від організаційних до інформаційно-роз’яснювальних.

Виступаючи на нараді, заступник начальника Управління ДСНС в області Віталій Федунків акцентував увагу присутніх на пожежах сухої трави, кількість яких за останній період значно зросла. Віталій Степанович підкреслив, що такі пожежі не тільки завдають шкоди навколишньому середовищу, а й можуть стати причиною великих лісових пожеж, ліквідовувати які в нашій гірській місцевості дуже складно.

Працівники Управління ДСНС в області у своїх виступах наголосили на важливості проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з представниками органів місцевого самоврядування, фермерами, священнослужителями, бо тільки спільними зусиллям можна вберегти ліси від пожеж. Також рятувальники відповіли на запитання присутніх.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцькі майстри малої ...
Наступна новина: Рівненські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ