Хмельниччина: відбувся навчальний семінар «Обіг наркотичних речовин в закладах охорони здоров’я»

Хмельниччина: відбувся навчальний семінар «Обіг наркотичних речовин в закладах охорони здоров’я»

14.03.15 17:08 0 669
В семінарі взяли участь головні лікарі обласних та міських лікувально-профілактичних закладів області, центральних районних лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги; відповідальні особи за обіг наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в лікувально-профілактичних закладах; заступники головних лікарів з медичного обслуговування та лікувальної роботи; головні медичні сестри лікувально-профілактичних закладів; головні штатні та позаштатні спеціалісти Департаменту охорони здоров'я за спеціальностями: “Онкологія”, “Наркологія”, “Психіатрія”, “Анестезіологія”, “Організація стаціонарної допомоги”, “Організація амбулаторної допомоги”, “Загальна практика-сімейна медицина”.

З вступним словом до учасників заходу звернулася начальник відділу моніторингу та розвитку охорони здоров'я Департаменту охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації Л.Я. Демчук.

Провели семінар начальник відділу легального обігу наркотиків Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Міністерства внутрішніх справ України, підполковник МВС України В.М. Мельничук, представник Державної служби України з контролю за наркотиками І.Є. Стасюк, консультант Міжнародного фонду «Відродження», підполковник МВС України О.В. Коваль, асистент кафедри паліативної та хоспісної медицини Національної медичної академії факультету післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика О.П. Брацюнь та директор тренінгового центру Івано-Франківського обласного центру паліативної допомоги Л.І. Андріїшин.

Основні теми, які розглядалися на зібранні, вкрай важливі для нашого суспільства. Це законодавчі спрощення у забезпеченні важкохворих та людей з онкологічними захворюваннями знеболювальними наркотичними речовинами для позбавлення їх від страждань на останніх етапах їхнього життя, використання таблетованих форм знеболювальних наркотичних препаратів, ознайомлення з новою нормативно-правовою базою щодо обігу наркотичних речовин у медичній сфері, а також - завдання, пріоритети діяльності, повноваження, контроль обігу наркотичних речовин, забезпечення адекватним знеболенням пацієнтів через мережу аптечних закладів, організація та завдання паліативної допомоги, повноваження сімейного лікаря щодо забезпечення знеболенням, використання таблетованого морфіну при лікуванні хронічного больового синдрому під час надання паліативної допомоги.

Метою семінару було у формі діалогу почути проблеми на місцях щодо забезпечення важкохворих знеболювальними наркотичними речовинами і розв'язати їх разом, а також донести до учасників ті зміни у законодавстві, які дають можливість збільшити доступність пацієнтів до необхідного знеболення та суттєво покращити надання хоспісної та паліативної допомоги.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінничині у Гайсині ...

КОМЕНТАРІ