У Львові танцюватимуть ірландські танці і закликатимуть весну. Афіша

У Львові танцюватимуть ірландські танці і закликатимуть весну. Афіша

14.03.15 16:16 0 648
Цих вихідних львівські театри запрошують переглянути прем'єрні вистави, а кінотеатри – обговорити українсько-американський фільм про одруження з іноземцями. Та це не єдині несподіванки для кіноманів. Їм пропонують насолодитися новинками італійського кіно. Любителі ж активного відпочинку зможуть у Шевченківському гаю зустріти весну, а танцюристи – стати свідками змагань з ірландських танців. Ірландські танці. Фото: wmuk.org

Та це не все, що готує Львів на вихідні. Про інші цікаві заходи можна прочитати у нашій афіші.

14 березня у СК «Грація» відбудуться перші відкриті змагання з ірландських танців у Львові, що проводяться під егідою World Irish Dance Association.

У суботу мандрівники Олександр Стульніков і Анастасія Чміль у Come In о 17.00 поділяться секретами, як не вмерти з голоду у Відні, як стати італійцем і не зненавидіти макарони, які улюблені місця відпочинку італійців і чому Кокчсерфінг став нашим провідником по Італії.

У неділю у Львівському палаці мистецтв о 12.00 Юрій Гнатковський запрезентує проект «Відчути Україну». Це пропозиції познайомитись із сучасною Україною такою, як вона є не тільки візуально, але буквально – на дотик. МУЗЕЇ

У Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького 15 березня відбудеться майстер-клас «Створення іменної ікони» з львівською художницею Уляною Нищук-Борисяк.

У неділю у Шевченківському гаю закликатимуть весну. На відвідувачів чекає: екскурсія «Почуй пташку», відвідини орнітологічної виставки «Пташки західної України та екзотичні папуги», та участь в інтерактивній лекції-грі з імітуванням звуків птахів свистунцями – давніми музичними інструментами, а також цікаві майстер-класи із виготовлення фігурок пташок. ТЕАТРИ СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

О 18.00 у Львівській опері відбудеться «Травіата», а у театрі Заньковецької «Вій, вітерець!».

У театрі Лесі Українки можна буде о 18.00 переглянути «Антиформалістичний райок».

У театрі «Воскресіння» відбудеться прем’єра вистави «За дверима». У суботу та неділю її показуватимуть о 18.00.

У театрі Курбаса можна побачити спектакль «Амнезія, або Маленькі подружні злочини». Початок – 19.00.

У Першому українському театрі для дітей та юнацтва о 15.00 відбудеться вистава «Чєрєвічкі».

Театр «І люди, і ляльки» о 12.00, 14.00 покаже «Пічкурика». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Опівдні Львівська опера покаже «Чарівне кресало», а о 18.00 – «Корсара».

На 18.00 театр Заньковецької запрошує на «Вій, вітерець!».

Театр Лесі Українки опівдні запрошує малечу на виставу «Загублений хвіст», а о 18.00 на виставу DIVKA.

Театр Курбаса кличе о 19.00 на «Формули екстази».

О 15.00 Перший український театр для дітей та юнацтва покаже «Чарівника Смарагдового міста».

Театр «І люди, і ляльки» о 12.00, 14.00, 16.00 запрошує на «Снігову королеву». МУЗИКА

У суботу о 18.00 Львівська філармонія запрошує на «Фортепіанні імпровізації».

О 18.00 у Львівській обласній філармонії презентують міжнародний проект авторської пісні «Спів для рівнодення» за участі бардів з України та Польщі. ВИСТАВКИ

Вчора у Львівському палаці мистецтв відкрилася дводенна міжнародна виставка «Вища освіта-2015». У ній беруть участь понад 30 навчальних закладів та освітніх центрів. Відвідувачі мають змогу ознайомитися з вишами Польщі та України, отримати консультації від їх представника, а також дізнатися про різні програми навчання за кордоном, стипендії та гранти.

У Львівському палаці мистецтв можна оглянути виставку живопису Віктора Хаджинова та Євгена Потапова. Нагодою для вернісажу став ювілей обох ходожників – 50-річчя Віктора Хаджинова та 65-річчя Євгена Потапова.

У галереї «Щось цікаве» представлена виставка графічних робіт Уляни Михальчук «Такі собі в собі». На експозиції представлено двадцять чотири аркуші. Всі вони виконані з натури, проте створені не в академічній манері. Це стилізація лінії та фігури, що є наслідком захоплення художниці творчістю відомого італійського митця Амадео Модільяні. КІНО Тиждень італійського кіно.

ОЦЕ ТАК ПОДРУЖКА. Сеанс відбудеться о 19:00 14 березня. Франческо і Клаудія, молоді, красиві і успішні, – друзі не розлий вода вже багато років. Але одного разу дівчина знайомиться з Джованні, і той починає зустрічатись з нею, а незабаром вже кличе заміж.

ЗРОЗУМІЙ МЕНЕ, ЯКЩО ЗМОЖЕШ. Сеанс відбудеться о 19:00 15 березня. Аріа – класна дівчина, яка вміє дружити і стильно одягатися, але їй моторошно самотньо. МУЛЬТИКИ

«Братва з джунглів». Тварини – мешканці національного парку біля Бомбея – зустрічають яскравий сонячний ранок під спів птахів. І раптом ідилічну картинку дикої природи порушує страшний гуркіт. Це, руйнуючи все на своєму шляху, джунглі атакує людина на бульдозері. На місці прекрасного гаю люди ставлять табличку: тут йде будівництво житлового комплексу. Смертельно налякані звірі вночі збираються на раду. Юний леопард Юві гаряче переконує дорослих не кидати свої оселі. «Гаряча голова» воїн-мавпа, Бахранжі, готовий оголосити смертельну війну непроханим гостям, але гуру в області конфліктології, ведмідь Баггі, пропонує домовитися з людьми по-хорошому. Одомашнений папуга Алекс вирішує приєднатися до друзів, щоб бути перекладачем. Різношерста компанія пускається в довгу подорож до столиці. Через гори і річки, на поїздах і вантажівках, щоб знайти головного начальника й передати йому своє прохання. Дорогою з’ясовується, що не тільки їхній дім, а й житло тисяч інших тварин у небезпеці. В фіналі захоплюючої пригоди різні тварини стають друзями, оскільки їх об’єднує боротьба за загальний дім.

«Книга життя». Події повнометражного мультфільму «Книга життя» відбуваються у фантастичному, неймовірно барвистому світі, де живе юнак на ім’я Маноло. Події в його житті складаються таким чином, що він змушений розриватися між очікуваннями його сім’ї та бажаннями його серця. Перш ніж вибрати той шлях, який стане його долею, герой мультфільму відправляється в неймовірну подорож через дивовижні світи, де йому належить зустрітися зі своїми найбільшими страхами і побоюваннями.

«Барбі Супер Принцеса». Кара – сучасна принцеса, яка живе звичайнісіньким життям. Але після поцілунку чарівного метелика Кара виявляє, що володіє магічними силами і може перетворюватися на Супер Принцесу, яка літає по всьому королівству і готова перемогти будь-яке зло. Однак її заздрісна кузина ловить метелика і також трансформується – але вже в Темну Принцесу! Боротьба принцес розжарюється до межі, але дізнавшись, що у королівства з’явився справжній серйозний ворог, чи зможуть вони об’єднатися в одну команду, забувши про минулі розбіжності? З висоти пташиного польоту добре видно, що наймогутніша сила – це сила дружби!

НОВИНКИ

«Побачення наосліп» (комедія). Сандро – 40-річний вчитель історії з Тбілісі, який досі живе з батьками. Йому не щастить з жінками, але після багатьох невдалих побачень Сандро, нарешті, зустрічає Манану і закохується в неї. Проте незабаром з’являється третій зайвий – чоловік Манани, який щойно звільнився з в’язниці. Утрьох вони відправляються в подорож прихованим боком Тбілісі – не блискучим «туристичним» містом, немов з листівки, а лабіринтом похилених вікон і сірих радянських кварталів, де живуть люди, які все ще вірять у любов.

«Заміж за іноземця» (драма, сімейний). Фільм про зворотний бік бізнесу шлюбних агенств в Україні. Історія про одиноких американських чоловіків, що подорожують в Україну в пошуку дружин. Режисер супроводжує шлюбний тур – від замовлення до одруження.

«Неочікуваний бізнес» (комедія). Працьовитий власник малого бізнесу та двоє його колег відправляються в Європу, щоб укласти найважливішу угоду в їхньому житті. Але звичайне відрядження перетворилося в підсумку на щось неймовірне.

«Робот Чаппі» (бойовик, трилер). Чаппі – вундеркінд. Як і будь-яка інша дитина, він потрапляє під вплив свого оточення, і тільки його серце і душа допоможуть йому знайти свій шлях. Але є одна річ, яка робить Чаппі несхожим на всіх інших: він – перший робот, здатний відчувати і думати.

«Відморожені» (трилер). Роберт Сондерс, звичайний механік, знепритомнів на своєму дні народження і прокинувся в морозильнику. З’явилися російські бандити починають звинувачувати його у крадіжці восьми мільйонів доларів. Щоб Роберт швидше віддав гроші, бандити починають катувати його холодом. Температура падає. Страх зростає. Перед Робертом постає вибір, замерзнути від холоду або бути вбитим російськими бандитами, так як його все одно живим не відпустять. Але може є і третій варіант?..

«Суперфорсаж» (комедія). Королі комедії знову в строю. На цей раз об’єктом пародії стала «форсажна» франшиза та інші фільми про гонки, пограбування та круті тачки. Жарти ще смішніші, іронія ще жорсткіша, щільність гегів – ще вища.

«СТАРІ» НОВИНКИ

«Шлюбний контракт» (мелодрама, комедія). Міч і Елізабет познайомилися ще в коледжі. Там вони стали хорошими друзями. Потай від Елізабет, Міч був у неї закоханий, але не наважувався про це сказати. Після коледжу Елізабет чи то жартома, чи то всерйоз кинула фразу: «Якщо через 10 років ніхто з нас не знайде собі пару, ми одружимося». Так сталося, що за десять років Міч так і не зважився на шлюб. Усе ще не забувши про Елізабет, він вирішив її відвідати.

«Попелюшка» (фентезі, драма, мелодрама, пригоди, сімейний). Батько молодої дівчини на ім’я Елла, вдівець, одружується вдруге, і незабаром Елла залишається один на один з жадібними і заздрісними новими родичками – мачухою Леді Тремейн та її доньками Анастасією і Дрізеллою. З господині будинку вона перетворюється на служницю, вічно забруднену попелом, за що й отримує від своїх сварливих зведених сестер прізвисько – Попелюшка. Незважаючи на халепи, що випали на її долю, Попелюшка не зневірюється, адже навіть у найважчі моменти знаходиться щось, що допомагає їй думати про хороше: наприклад, випадкова зустріч на лісовій стежці з прекрасним юнаком. Елла навіть не припускає, що зустрілася з самим принцом і що незабаром Фея-хрещена назавжди змінить її життя на краще.

«Царство краси» (драма). Люк – блискучий молодий архітектор, чий талант ще не визнано. Його цілком задовольняє шлюб зі Стефані, їхні спокійні, розмірені відносини. Життя Люка здається ідеальним доти, поки одного разу на симпозіумі в Торонто він не зустрічає таємничу незнайомку, яка змінить всю його долю.

«50 відтінків сірого» (еротичний трилер). Анастейша Стіл – скромна студентка, яка живе разом з близькою подругою-однокурсницею Кейт. За тиждень до випускного в університеті Анастейша, на прохання хворої Кейт замінити її, бере інтерв’ю у молодого красеня-мільярдера Крістіана Грея. Інтерв’ю складається не дуже вдало, і Анастейша не думає, що вони коли-небудь зустрінуться знову. Несподівано Грей з’являється в господарському магазині, де дівчина працює продавцем. Їхнє знайомство триває, і Анастейша поступово дізнається про таємні сексуальні захоплення багатія.

«Kingsman. Таємна служба» (бойовик, комедія, кримінал, пригоди). Джері – молодий хлопець, який пройшов службу в морській піхоті і має дуже високий рівень інтелекту. Він міг би домогтися багато чого, але вибрав інший шлях і став дрібним злочинцем. Одного разу він знайомиться з Гаррі Хартом, якому його батько колись врятував життя. Ця людина вирішує зробити все можливе, щоб зробити життя Джері кращим і відкрити для нього нові можливості. Гаррі розповів йому, що є агентом секретної незалежної організації, яка стоїть на захисті всього світу. Він запропонував хлопцеві пройти навчання і стати новим членом їхньої команди. Джері прийняв пропозицію Харта, але чи зможе він впоратися з усіма випробуваннями і виправдати його надії.

«Занесло» (бойовик, трилер, комедія, кримінал). Картина розповідає про надзвичайні пригоди в Литві чотирьох англійців – Майкла, Джонні, Бена і Тіма. Після вдалого нальоту в Лондоні на нелегальне казино, «славна четвірка» сідає на літак, що летить до Малайзії. Здається, все йде за планом. Але... Ніхто не міг передбачити витівок вулкана Ейяф’ядлаєкюдль, виверження якого змусило літак з англійцями сісти у Вільнюсі. Мало того, крім місцевих розборок і пригод на всі частини тіла, друзям доводиться рятуватися від спраглого на помсту власника пограбованого казино.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Державна екологічна ...

КОМЕНТАРІ