За два місяці 1400 жителів Криму оформили в Херсонській області українські закордонні паспорти

За два місяці 1400 жителів Криму оформили в Херсонській області українські закордонні паспорти

14.03.15 17:36 0 565
У січні-лютому 2015 року майже 1400 жителів тимчасово окупованого Криму оформили в Херсонській області паспорти громадян України для виїзду за кордон. Біометричний закордонний паспорт. Фото: dpsu.gov.ua

Як повідомляє сайт представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, якщо в січні 2015 року кримчани замовили 329 українських закордонних паспортів, то в лютому 2015 додатково – 1054.

Як зазначили в представництві глави держави, за інформацією управління Державної міграційної служби України в Херсонській області, загалом за січень і лютий 2015 рр. жителям тимчасово окупованої території Криму і міста Севастополь було надано 2239 адміністративних послуг з міграційних питань.

У представництві президента також нагадали, що закон України «Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України» дає право громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї, на отримання документів, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус.

Як повідомлялося, 16 травня 2014 р. голова Верховної Ради в.о. президента України Олександр Турчинов підписав розпорядження про тимчасове розміщення постійного представництва Президента України в АР Крим у Херсоні. Документ був підписаний з метою відновлення роботи представництва президента в умовах «тимчасової окупації Автономної Республіки Крим».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в області ...
Наступна новина: Депутати Волинської облради ...

КОМЕНТАРІ