Тернопілля: почали перевіряти стан дитячих оздоровчих закладів області

Тернопілля: почали перевіряти стан дитячих оздоровчих закладів області

14.03.15 16:20 0 627
Стан підготовки дитячих оздоровчих закладів області до оздоровчого сезону 2015 року почали перевіряти. Зокрема, виконувач обов'язків заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Бабійчук спільно з заступником директора департаменту-начальником управління сім'ї та молоді департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Ігорем Чорним здійснюють об'їзд оздоровчих закладів Заліщицького, Бучацького та Борщівського районів.

За словами Ігоря Чорного, на виконання Закону України «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року» оздоровчими послугами необхідно охопити 50% дітей, що проживають на території області, у тому числі 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 70% дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей.

«Об'їзд потрібно здійснювати вже, оскільки в разі недотримання певних норм, заклад матиме змогу виправити ситуацію до отримання дозволу на відкриття, - наголосив Іван Бабійчук. - Цього року, як і торік, на Тернопільщині оздоровлюватимуться не лише діти з нашої області, але й переселенці з зони АТО, Криму та діти, батьки яких перебувають або загинули в зоні АТО».

Довідково: В області проживає 108 635 дітей шкільного віку, з них 96 443 дитини належать до пільгових категорій, з них 885 дітей із категорії діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 20 512 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, 3 563 дитини-інваліди, 3 811 дітей, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, 51 936 дітей, що перебувають на диспансерному обліку, 7 532 творчих та обдарованих дитини, а також 8 204 дитини працівників АПК та соціальної сфери села.

Також згідно з прогнозованими показниками у 2015 році функціонуватимуть лише 134 закладів оздоровлення та відпочинку. З них 12 стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку, 6 дитячих санаторіїв, 96 таборів з денним перебуванням дітей, 6 таборів праці та відпочинку, 20 наметових містечок.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ