Тернопільські правоохоронці викрили факт незаконного привласнення сто двадцяти тисяч бюджетних коштів

Тернопільські правоохоронці викрили факт незаконного привласнення сто двадцяти тисяч бюджетних коштів

14.03.15 17:55 0 746
Привласнення та розтрата чужого майна, складання та видача завідомо неправдивих офіційних документів – у порушенні цих двох кримінальних статей тернопільські оперативники підозрюють посадових осіб виробничого кооперативу та приватного підприємця.

Як розповів заступник начальника управління боротьби з організованою злочинністю Сергій Пушкар, під час проведення оперативно-розшукових заходів убозівці виявили факт розкрадання бюджетних коштів, що були виділені в рамках програми «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників і нагляд за ними».

Міліціонери встановили, що між виробничим кооперативом, який орендує в селі Мишковичі Тернопільського району 63 гектари землі, та приватним підприємцем було укладено договори щодо виконання робіт з насадження та догляду за молодими садами. Протягом тривалого часу кооператори справно подавали до управління агропромислового розвитку райдержадміністрації наявну документацію, акти виконаних робіт та заяви на компенсування витрат. І отримали з державної казни компенсацію – сто двадцять тисяч гривень. Здавалося б, все гладко. Проте на підводні камені у цій справі натрапили оперативники УБОЗу. З'ясувалося, приватний підприємець, згідно інформації управління пенсійного фонду, утримувала лише двох працівників. Логічно виникає запитання, чи можуть двоє доглядати ділянку у 63 гектари, тим більше, що жодного інвентарю та обладнання, необхідного для догляду за фруктовими насадженнями в приватниці не було. А як же тоді справно видані документи на основі яких й були виділені кошти з бюджету? Фальш.

Зі слів Сергія Пушкара, кримінальне провадження порушено за частиною першою статті 366 ККУ – службове підроблення та частиною другою статті 191 ККУ - привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: житель ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ