Рівненська область: під час прямого ефіру на місцевому телеканалі гості у студії розповіли мешканцям області про загрозу навколишньому середовищу під час спалювання сухої рослинності

Рівненська область: під час прямого ефіру на місцевому телеканалі гості у студії розповіли мешканцям області про загрозу навколишньому середовищу під час спалювання сухої рослинності

14.03.15 16:11 0 579
«Про стан пожежної та техногенної безпеки в регіоні, аналіз причин збільшення кількості пожеж та їх негативних наслідків, статистика загорянь в природних екосистемах області, а також комплекс масово-роз’яснювальних заходів, що вживається Службою порятунку задля збереження життя й добробуту мешканців Рівненщини та якої шкоди завдає здоров’ю людини та довкіллю надмірна кількість продуктів горіння під час спалювання сміття та сухої трави тощо», - про це 12 березня у прямому ефірі програми «Громадська приймальна» на обласному телеканалі «РТБ» розповіли гості студії - заступник начальника головного управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Олег Панюк та начальник Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації Валентин Дудка.

Зокрема, підполковник Олег Панюк розповів, що з початком потепління мешканці Рівненщини почали спалювати сухе листя, траву, гілки дерев та інше сміття на присадибних ділянках, городах або дачах, також масово випалювати минулорічну траву або стерню на полях сільгосппідприємств та на приватних городах. Через це, цілі вулиці та квартали вкриває їдкий смог. При цьому грубо порушуються заходи пожежної безпеки, внаслідок чого поривами вітру вогонь розповсюджується на велику територію та загрожує господарствам громадян. Лише протягом трьох днів на території області виникло понад 50 пожеж, спричинених спалюванням сухої трави. Пожежно – рятувальні підрозділи миттєво реагують на кожний виклик, який надходить нав лінію «101», проте варто відзначити, що кожен такий виїзд завдає чималих матеріальних втрат пожежно-рятувальній службі. Адже кожен виїзд за сигналом «тривога» - це чималі затрати людських ресурсів, а також колосальні витрати пального.

У свою чергу начальник Департаменту екології та природних ресурсів Валентин Дудка запропонував в прямому ефірі телеглядачам альтернативу спалювання сухостою. Зокрема він зазначив, – «У більшості європейських країн сухе листя, сміття та гілки дерев компостується. Через нетривалий термін часу цей компост використовується як високоякісне добриво. Така реалізація сухостою не потребує жодних матеріальних затрат».

Під час другої частини програми мова йшла про хід проведення перевірок захисних споруд цивільного захисту представниками Головного управління ДСНС, райдержадміністрацій та міськвиконкомів. Про результати цих перевірок, запевнив підполковник Панюк, громадськість обов’язково поінформують через засоби масової інформації в кінці березня.

Крім того, учасники півгодинного діалогу, у прямому ефірі відповідали на телефонні дзвінки мешканців області та надавали необхідні консультації.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: На Житомирщині міліція ...

КОМЕНТАРІ