Рівненщина: на засіданні колегії прокуратури області обговорено стан роботи з організації особистого прийому та розгляду звернень

Рівненщина: на засіданні колегії прокуратури області обговорено стан роботи з організації особистого прийому та розгляду звернень

14.03.15 16:22 0 594
Під головуванням виконувача обов'язків прокурора Рівненської області Олександра Таргонія 13.03.2015 відбулося засідання колегії, на якому розглянуто стан роботи органів прокуратури з організації особистого прийому та розгляду звернень громадян.

У роботі колегії, яку проведено із застосуванням режиму відеоконференції, взяли участь керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, міські, районні та міжрайонні прокурори.

Відкриваючи захід, головуючий дав принципову оцінку результатам роботи органів прокуратури області із зазначених питань та поставив перед прокурорами завдання щодо вжиття максимально ефективних заходів для реального поновлення порушених прав громадян при розгляді звернень.

Олександр Таргоній зазначив, що особистий прийом – найбільш ефективний метод надання громадянам правового захисту. Від належного ставлення кожного працівника прокуратури до організації роботи на цьому напрямі залежить формування громадської думки про роботу прокуратури. Наголошено, що за кожним фактом несумлінного ставлення до роботи зі зверненнями, їх безпідставного відхилення, порушення строків чи порядку розгляду, неналежного виконання доручень буде надаватись об'єктивна та принципова оцінка.

Кількість звернень до прокуратури Рівненщини щороку збільшується. У минулому році до органів прокуратури звернулись понад 7 тисяч громадян, з яких керівниками прокуратур, їх заступниками, іншими прокурорськими працівниками прийнято на особистому прийомі більше півтори тисячі. Прокурорами вирішено всього 4344 звернень, за належністю до інших органів надіслано майже 2600 звернень або 36%. З числа вирішених задоволено кожне п'ятнадцяте звернення. Такі дані були наведені заступником прокурора області Євгеном Рябим.

За словами заступника прокурора області, найбільшу кількість з вирішених становили звернення з питань досудового розслідування, з питань нагляду за додержанням та застосуванням законів, з яких переважали звернення про порушення конституційних прав і свобод громадян (з питань адміністративних правопорушень, про права дітей, охорону здоров'я, оплату праці, соціального захисту пільгових категорій).

За результатами засідання колегії прокурорів зобов'язано вжити додаткових дієвих заходів щодо зміцнення довіри до органів прокуратури, підвищення якості розгляду і вирішення звернень, реального поновлення прав та інтересів громадян.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДТП на Волині: водій ...
Наступна новина: На Вінничині колишній ...

КОМЕНТАРІ