У Чернігові діє творча майстерня для дітей та молоді з обмеженими можливостями

У Чернігові діє творча майстерня для дітей та молоді з обмеженими можливостями

14.03.15 17:47 0 684
Останніми роками ми можемо спостерігати в нашому суспільстві тенденцію до зростання кількості людей з обмеженими фізичними можливостями, зокрема дітей та молоді.

Причинами даного явища є незадовільна екологія, поширення негативних факторів у дитячому та молодіжному середовищі (вживання алкоголю та наркотиків), складна соціально-економічна ситуація в країні, обмежений доступ до якісних та висококваліфікованих медичних послуг.

З метою забезпечення прав дітей та молоді з особливими потребами на розвиток творчих здібностей дітей та молоді даної категорії, забезпечення умов для їх самореалізації, подолання комплексу неповноцінності, підвищення рівня самоповаги та самооцінки, творчий ріст та розвиток, організацію цікавого та змістовного дозвілля при Чернігівському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді з 2003 року діє творча майстерня.

Це форма групової роботи, що об'єднує на добровільних засадах дітей та молодь із функціональними обмеженнями, а також їхніх батьків. Метою таких занять є самопізнання власної особистості, розвиток творчих здібностей та пізнавальних процесів, самовдосконалення кожного учасника.

На черговому занятті учасники під керівництвом досвідченого наставника створювали поробки та квіти з паперу, а на наступному планують опановувати нову техніку – виготовлення аплікації з соломи.

За інформацією Центру СССДМ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під час сварки волинянка ...
Наступна новина: Українське радіо уже ...

КОМЕНТАРІ