На Вінничині проведено державну атестацію аварійно-рятувальних служб

На Вінничині проведено державну атестацію аварійно-рятувальних служб

14.03.15 15:14 0 668
13 березня у відповідності до ч.21 ст.48 Кодексу цивільного захисту та вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 13.11.2013р. №828 «Про затвердження Порядку атестації аварійно-рятувальних служб і рятувальників» на базі Головного управління ДСНС України у Вінницькій області відбулося перше виїзне засідання Міжвідомчої комісії з атестації аварійно-рятувальних служб на чолі з Першим заступником Голови ДСНС України Анатолієм Бойком.

У роботі зазначеної комісії узяли участь представники ряду міністерств та відомств України. Робочою групою було проведено тестування рівня підготовки рятувальників та їх фізичної підготовки. Бійцям аварійно-рятувальних служб було запропоновано виконати тестові завдання із трьох питань та виконати вправи з підтягування на перекладині та згинання та розгинання рук з упору лежачи.

На засіданні комісії було проведено атестацію Державної аварійно-рятувальної служби першого та другого державних пожежно-рятувальних загонів, аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУДСНС України у Вінницькій області, а також підрозділів Державної аварійно-рятувальної служби Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області та комунальних аварійно-рятувальних служб. Загалом атестацію пройшло 866 рятувальників Вінницької області та 926 – з Хмельниччини.

За словами керівника Комісії Анатолія Бойка, для представників однієї із найгероїчніших професій природним є бути завжди на передовій боротьби за здоров’я та життя інших людей, але при цьому керівники рятувальних підрозділів мають робити також усе від них залежне для збереження особового складу служби «101». Головуючий подякував рятувальникам Вінниччини та Хмельниччини за їх професіоналізм.

Зазначена атестація аварійно-рятувальних служб та рятувальників проведена з метою планової перевірки їх здатності до дій за призначенням – проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, гасіння пожеж, знешкодження вибухонебезпечних предметів тощо.

ГУДСНС у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині арсеній ...

КОМЕНТАРІ