На Рівненщині під час припинення протиправних дій зловмисників міліціонер застосував вогнепальну зброю

На Рівненщині під час припинення протиправних дій зловмисників міліціонер застосував вогнепальну зброю

15.03.15 12:08 0 700
13 березня під час транспортування трактора до Березнівського РВ УМВС, яким невідомі особи намагалися незаконно вивезти будівельні матеріали з місцевого підприємства, працівникам міліції довелося застосувати вогнепальну зброю. Зловмисники, які приїхали визволити трактор, нанесли тілесні ушкодження правоохоронцям та порвали формений одяг. Ведеться досудове розслідування.

13 березня о 21.30 зі спецлінії 102 до чергової частини Березнівського РВ УМВС надійшло повідомлення 40-річного жителя м. Березне про те, що на вулиці села Бистричі невідомі особи намагаються вивезти будівельні матеріали з території колишнього підприємства «МТС». Під'їжджаючи за вказаною адресою, слідчо-оперативна група помітила на території підприємства трактор. Міліціонери оглянули причіп, у якому була завантажена цегла. На запитання, на якій підставі була вона завантажена, троє чоловіків не відповіли.

Правоохоронці прийняли рішення для подальшої перевірки на предмет законності вивезення будівельного матеріалу проїхати до райвідділу міліції, на що ті погодилися. Однак дорогою у трактора нібито закінчилося пальне. Вони зупинилися. Тракторист запропонував викликати лафету. Тим часом до них під'їхав автомобіль «Форд Сієрра» і перегородив рух транспорту. З легковика вийшло четверо чоловіків, які своїми діями відразу почали перешкоджати працівникам міліції у виконанні службових обов'язків. Вони агресивно себе поводили, висловлювалися брутальною лайкою, шарпали працівників міліції за формений одяг. При цьому вимагали від правоохоронців дозволити продовжити рух трактора туди, куди він прямував. Дільничному інспектору міліції невідомі руками та ногами нанесли тілесні ушкодження.

34-річний оперуповноважений, аби зупинити бійку, попередив про намір використати вогнепальну зброю, втім ті не відреагували. Один з них наблизився до міліціонера та почав шарпати його за формений одяг, намагаючись вдарити в обличчя. Відштовхнувши правопорушника, оперативник вистрілив один раз вгору з пістолета Макарова та двічі у колеса заведеної автівки, щоб запобігти її подальшому руху.

- Під час припинення правопорушення застосування вогнепальної зброї було зведено до мінімуму, без перевищення заходів, необхідних для виконання покладених на міліцію обов'язків. Потерпілих внаслідок використання оперуповноваженим карного розшуку вогнепальної зброї не було, - прокоментував подію начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов. - Про застосування вогнепальної зброї було негайно письмово доведено до відома безпосереднього начальника та сповіщено прокурора району. На місці події прокуратурою Березнівського району проводяться слідчі та процесуальні дії. У результаті протиправних дій зловмисників тілесні ушкодження отримав 27-річний дільничний інспектор - садна обличчя та забій колінного суглобу лівої ноги.

За словами начальника Березнівськеого РВ УМВС Олега Середи, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) та частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) Кримінального кодексу України.

Під час слідства буде встановлена участь кожного зловмисника, зокрема, хто саме із них травмував міліціонера, оскільки подія відбувалася вночі. Нападники дають свідчення у районній прокуратурі. Вже встановлені дві особи, причетні до побиття міліціонера. Зловмиснику загрожує позбавлення волі до п'яти років.

Інна Березовська,

начальник СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Хмельницької ...
Наступна новина: На Рівненщині до реанімації ...

КОМЕНТАРІ