У Тернополі,щоб допомогти солдатам,на аукціон виставляють розмальовані майданівські шоломи

У Тернополі,щоб допомогти солдатам,на аукціон виставляють розмальовані майданівські шоломи

15.03.15 13:41 0 668
У Тернополі, щоб зібрати гроші на авто для бійців, активісти взялися розмальовувати каски українським живописом. Малюнками прикрашають колишні шоломи тернопільських майданівців. Розмальовані засоби захисту виставляють на аукціони. За місяця торгів придбати такий чудо-сувіенір захотіли не лише українці, а й однодумці закордоном.

Про це йдеться у сюжеті програми «На периметрі» (що будня о 20:30 на телеканалі ZIK).

Колишній майданівець, художник Микола Кафтан акуратно наносить на шоломи, які у Києві захищали його та побратимів, українські візерунки. Чоловік вирішив допомогти українським військовим своїм вмінням.

«Дуже переживаю, адже хочу максимально долучитись до нашої спільної справи – до перемоги. Хочеться, щоб наші хлопці були забезпечені», – зізнається Микола.

Перші у списку на забезпечення хлопці із розвідувальної групи 93-ої бригади. Вони давно просять про автівку для виїздів у розвідку. На її придбання потрібно дві з половиною тисячі доларів. Тож аби назбирати гроші, розмальовані каски виставили на аукціон.

«Щоб купити автомобіль одної каски недостатньо. Їх треба декілька – не дві, не три, а може й десять»,– розповідає волонтер місцевої Самооборони Анна Чорна.

Ідея із розписом і продажем касок оперативно втілилась в реальність, Миколі Кафтану взялися допомагати і учні, і колеги-художники.

Нині волонтери вже продали три захисні шоломи. За них виручили майже тисячу доларів. Необхідну частину для купівлі автомобіля пожертвували і меценати.

«Ці кошти були задіяні для купівлі автомобіля для розвідки 93-ої бригади. Зараз хлопці поїхали дивитися автівку, якщо все буде добре, то сподіваємось,вже будемо мати машину», – радіє волонтер Ліля Мусіхіна.

Також розмальовані каски роз’їхались по світу. Їх виставлять на продаж на європейських аукціонах. Дві каски зараз в Італії, дві в Англії, а ще дві – в дорозі до Литви.

На українському аукціоні виставлятимуться роботи Миколи Кафтана. Шоломи із портретами Степана Бендери та Романа Шухевича. Ці дві каски продаватимуть разом. Їх стартова ціна 2 тисячі гривень.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під час рейду волинські ...
Наступна новина: Псевдопрацівник банку ...

КОМЕНТАРІ