На Волині школярі змайстрували робота для допомоги солдатам у АТО

На Волині школярі змайстрували робота для допомоги солдатам у АТО

15.03.15 17:52 0 717
Волинські школярі змайстрували оригінального робота «Миротворця» для наших військових у АТО.

Діти впевнені, що машина може не лише допомогти у надзвичайних ситуаціях чи техногенних аваріях, а й бути корисною в зоні бойових дій на Донбасі. Адже керується винахід спеціальним пультом і може виконувати найнеобхідніші на фронті завдання – знешкоджувати ворожі розтяжки, підвозити амуніцію і навіть евакуйовувати поранених з поля бою.

Про це йдеться у сюжеті проекту «На периметрі» (що будня о 20:30 на телеканалі ZIK).

Диворобот може тягти за собою мало не стокілограмовий вантаж, а отже – рятувати життя.

«Цим роботом можна управляти за допомогою пульту дистанційного керування на відстані один кілометр. А за допомогою комп’ютера можна бачити, що він робить і де він їздить. Він може перебувати на полі бою, може перевозити поранених, розміновувати територію.», – пояснює один із розробників «Миротворця», учень НВК №11, м. Ковель Владислав Голечко.

Учні розповідають: за виготовлення телекерованої машини взялися ще у мирний час. Тоді і використали чимало деталей з дитячої машинки, сам каркас змайстрували власноруч із бляхи. Уже другий апарат – «Миротворця» – вдосконалили, аби згодом його можна було застосувати в бою.

«Ми розуміли, що це лише учнівська модель і не може конкурувати із професійними. Тож вдосконалили робота. Тепер маємо відносно непогані результати по прохідності. Принаймні, на найнижчий щабель можемо доповзти», – розповідає керівник секції робототехніки, вчитель НВК №11, м. Ковель Сергій Бідненко.

Пристрій має поворотну башту, яку встановили таким чином, щоб вона поверталася лиш за командою, та колекторні двигуни з редукторами, які забезпечують збільшення крутного моменту за рахунок зменшення кількості обертів. Міні-танк, вагою у 50 кілограмів витримує досить значні навантаження – на нього можна навіть стати ногою.

Розробку ковельських винахідників уже відзначили не лише на міській та обласній виставках технічної творчості, а й на всеукраїнській виставці молодіжних інноваційних проектів. Найголовніше те, що таку технічну новинку оцінили уже і волонтери, і військові, тож діти мають стимул вдосконалювати пристрій.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині 2-річна ...
Наступна новина: Працівники ...

КОМЕНТАРІ