На Тернопіллі відбулись практичні заняття,спрямовані на гартування емоційної та психічної стійкості майбутніх рятувальників

На Тернопіллі відбулись практичні заняття,спрямовані на гартування емоційної та психічної стійкості майбутніх рятувальників

17.03.15 09:45 0 651
Загальною метою спеціальної підготовки фахівців Держслужби України з надзвичайних ситуацій є розвиток професійно-важливих якостей, створення умов для збереження психічного та фізичного здоров'я й збільшення професійного довголіття. Вкрай важливими для рятувальників є спеціальна медична та психологічна підготовка. Медична – спрямована на формування вміння надавати домедичну допомогу людям, життю яким, внаслідок надзвичайної ситуації, загрожує небезпека. Практична ж спрямованість знань з психологічної підготовки полягає у розвитку в працівників професійно-важливих психічних якостей.

Особлива увага приділяється формуванню високої психологічної стійкості працівників до різного роду стресових ситуацій, що виникають при виконанні ними службових обов’язків. При роботі в осередку надзвичайної ситуації на рятувальників нерідко діють негативні чинники, що мають велике психоемоційне навантаження: їм часто доводиться зустрічатися й з людськими стражданнями, й проводити евакуацію тіл загиблих, й багато іншого – тому, без спеціальної підготовки, дія стрес-факторів може відповідним чином позначатися не лише на виконанні поставлених завдань але й на психологічному благополуччі працівників в цілому.

13 березня психологи Управління ДСНС України у Тернопільській області спільно з викладачами навчального пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області провели на базі судово-медичного моргу практичні заняття для майбутніх рятувальників – слухачів навчального пункту. В судово-медичному морзі перед ними провели експертизу тіла чоловіка, що помер при нез'ясованих обставинах. Лікар-експерт наочно продемонстрував ознаки біологічної смерті та провів дослідження окремих органів та частин тіла.

Такі практичні заняття для людей, що опановують нелегку професію пожежного-рятувальника – вкрай важливі. Адже вони надають майбутнім фахівцям рятувальної справи можливість максимально наблизитись до реальних ситуацій, що в майбутньому можуть трапитись під час виконання ними службових обов'язків та загартовують їх емоційну та психічну стійкість.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ