Тернопілля: керівництво області сприятиме розвитку сімейних форм виховання

Тернопілля: керівництво області сприятиме розвитку сімейних форм виховання

17.03.15 12:09 0 651
Керівництво області всіляко сприятиме розвитку сімейних форм виховання в області. На цьому під час тренінгового навчання для кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі наголосив виконувач обов'язків заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Бабійчук. Навчання відбулося 16 березня в приміщенні Тернопільського благодійного фонду «Карітас».

«Прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, усиновлення та опіка – хороша альтернатива будинкам-інтернатам, - наголосив Іван Геннадійович. – Цьогоріч на утримання будинків-інтернатів було виділено на 20 млн грн., більше, ніж торік, хоча, на моє переконання, частину з цих коштів можна було б надати, до прикладу, для створення в області нових будинків сімейного типу. Адже, перебуваючи в сім'ї, дитині не лише легше адаптуватися у суспільстві, вона перебуває під постійним контролем прийомних батьків чи батьків-вихователів».

За словами начальника Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді Богдана Рокочого, підвищення виховного потенціалу прийомних батьків, батьків-вихователів проводиться у вигляді тренінгових занять, що поєднує навчання, обмін досвідом.

«Навчальна програма передбачає оволодіння теоретичними знаннями щодо соціально-педагогічних особливостей виховання та розвитку прийомної дитини, дитини-вихованця, специфіку виховання дітей у прийомній сім'ї, дитячому будинку сімейного типу, особливості налагодження стосунків із біологічною сім'єю а також роботу в команді, як умову успішного функціонування прийомної сім'ї, дитячого будинку сімейного типу, - розповів Богдан Дмитрович. - Впродовж 2015 року тренінгові заняття щодо підвищення виховного будуть проведені для 6 батьків-вихователів та 123 прийомних батьків».

Також він зазначив, що з 16 по 20 березня 2015 року тренінгові заняття кандидатів у прийомні батьки пройдуть чотири подружні пари та одна особа, які виявили бажання взяти на виховання і спільне проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Довідково: Станом на 16.03.2015 року спеціалісти центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді області здійснюють соціальне супроводження 133 прийомних сім'ї (206 дітей), 10 дитячих будинків сімейного типу (70 дітей).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області під ...

КОМЕНТАРІ