На Тернопіллі злодійську групу,яка вчинила серію крадіжок з гаражів та будинків,викрили чортківські міліціонери

На Тернопіллі злодійську групу,яка вчинила серію крадіжок з гаражів та будинків,викрили чортківські міліціонери

17.03.15 11:32 0 630
Злодійський квартет викрили працівники Чортківського райвідділу міліції. Крадії проникали до гаражних приміщень та житлових будинків і викрадали чуже майно.

Як розповів заступник начальника Чортківського райвідділу міліції Андрій Свинарчук, до низки крадіжок виявилися причетними четверо мешканців райцентру двоє з яких - неповнолітні школярі.

Протиправне діяння хлопці вчинили вперше. Хотіли порозважатися, тому вирішили роздобути гроші. Один з підозрюваних – 16-річний школяр. Він запримітив на подвір'ї приватного помешкання велику металеву кайстру. Власниця будинку рідко навідувалася до хати, тому хлопець вирішив викрасти ємкість та здати на металобрухт. Про задумане розповів своєму 15-річному товаришеві і той погодився допомогти.

Кайстра важила понад сто кілограм, однак юні злодії таки спромоглися винести її за межі господарства. Далеко нести крадене не довелося. Вже на вулиці крадіям пощастило продати ємкість за двісті гривень одному з мешканців міста. Гроші одразу почали витрачати на розваги.

Про успішну оборудку школярі похвалилися старшому знайомому. 23-річний парубок вирішив залучити хлопців й до інших крадіжок. До справи приєднався 19-річний родич одного з юнаків.

Наступним об'єктом злочину обрали гаражне приміщення 56-річного чортківчанина. Зламали старий замок та викрали дві металеві тачки і електродвигун. Крадене здали на металобрухт.

Потерпів від юних злодіїв і власник недобудованого будинку на околиці райцентру. Хлопці проникли до житла та винесли звідти газовий котел, електроболгарку, електромотор та купу металевих речей. Електроприлади хлопці продали за декілька сотень гривень, а газовий котел, який вартував понад десять тисяч гривень, злодії розібрали на деталі та здали разом з рештою краденого на металобрухт.

Красти продовжили й далі. Металеві труби, мотори та навіть каналізаційний люк – все це злодії встигли винести з чужих помешкань. Усю готівку хлопці витрачали у розважальних закладах.

Чинити й надалі протиправне зловмисникам завадили працівники міліції. Правоохоронці затримали юних злодіїв під час чергового проникнення в чуже помешкання. У скоєному хлопці зізналися.

Слідчі Чортківського райвідділу міліції відкрили кримінальне провадження за статтею 185 частина 2 та частина 3 Кримінального Кодексу України – крадіжка. 23-річному зловмиснику доведеться відповісти ще й за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність згідно статті 304 ККУ. Розслідування триває.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ