Релігійні організації та національні товариства Вінниччини надають всебічну підтримку військовим,вимушеним переселенцям та мирному населенню Донбасу (+фото)

Релігійні організації та національні товариства Вінниччини надають всебічну підтримку військовим,вимушеним переселенцям та мирному населенню Донбасу (+фото)

17.03.15 12:43 0 697
Нині на території області офіційно діють 2102 релігійні організації, які представляють 38 конфесій, напрямків і течій. Сформовано і функціонує 16 релігійних управлінських структур, які мають відповідні підрозділи у всіх районах області. Про це під час щотижневої наради у голови облдержадміністрації повідомив начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький.

«Сфера релігійних та міжнаціональних відносин в сучасних умовах є однією з найскладніших з точки зору впливу на суспільно-політичні процеси в країні. Поліконфесійність та багатонаціональність є характерною особливістю для нашої області. В цих умовах ми будуємо таку модель взаємовідносин, яка б відповідала державній політиці, враховувала рекомендації та стандарти ПАРЄ щодо релігійної і національної терпимості в демократичному суспільстві, виконання яких Україна забезпечує як член Ради Європи. А в умовах підписання асоціації з Європейським Союзом це завдання набуває особливого значення» – наголосив Ігор Салецький.

В області, для задоволення духовних і національних потреб мирян використовується майже 1800 храмів, костелів, синагог, молитовних будинків та центрів. Майже 1500 українських священнослужителів і пастирів та 200 іноземних священників і місіонерів з 15 країн світу духовно опікують вірян.

Крім того, на Вінниччині представленні 106 національностей, а це 90 тисячна спільнота громадян. Вони об'єднані у 77 національно-культурних товариств, які стали центрами розвитку національних мов, культур та історичних традицій.

За словами Ігоря Салецького, важливим кроком у роботі профільного управління стало відновлення діяльності Ради Церков і релігійних організацій та Ради національно-культурних товариств області.

«Засідання вказаних обласних Рад стали місцем міжконфесійного та міжнаціонального діалогу, що надало можливість у багатьох випадках зняти гостроту протиріч та проблем релігійного і національного характеру, а також попередити конфліктні ситуації. Порозуміння між керівниками, в свою чергу, проектується на релігійні та національні громади, що забезпечує толерантні взаємини між віруючими та духовенством різних конфесій області, а також мир і спокій в національно-культурному середовищі» – підкреслив Ігор Салецький.

Більше того, в складний для України час релігійні організації та національні товариства Вінниччини не залишаються осторонь, намагаючись надавати всебічну допомогу і переселенцям і людям, які нині лишаються у зоні конфлікту та нашим військовим, які взяли до рук зброю, аби захищати кордони нашої Батьківщини.

Зокрема, Радою Церков і релігійних організацій та Радою Національно-культурних товариств визначено шляхи співпраці щодо надання допомоги на підтримку українській армії, прикордонному загону Могилів-Подільського району Вінницької області, 9-му батальйону територіальної оборони Вінниччини, підрозділу «Ягуар» у м.Калинівка. Представниками обох Рад координується робота щодо надання матеріальної та гуманітарної допомоги, переміщеним громадянам з АРК та Східних областей, та людям, які в даний час проживають в Донецькій та Луганській областях.

«Нині силами релігійних організацій і національно-культурних товариств створено базу даних щодо наявних можливостей релігійних організацій та мирян області прийняти на тимчасове проживання громадян, які переселилися з Криму та районів проведення АТО. Місцевими общинами різних конфесій взято під опіку майже всіх тимчасово переселених осіб, які з 1.01.2015 року приїхали до Вінниччини і проживають у сільських населених пунктах. Спільно з представниками національних товариств Вінниччини організовано етноконцерти під гаслом «Україна єдина!» для поранених бійців у Вінницькому госпіталі та Гайсинському військовому пункту для військових Вінницького 9-го батальйону» – зауважив Ігор Салецький.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іван Крисак отримав ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ