Вінничина: будьте обережні,розпалюючи багаття!

Вінничина: будьте обережні,розпалюючи багаття!

17.03.15 12:20 0 679
Із настанням теплої погоди пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Навесні торішня трава швидко висихає і легко загорається від сірника чи цигарки. Мешканці приватних житлових будинків та дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та сміття. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини та швидко поширюється, особливо у вітряні дні. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто.

При спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на фермерських полях завжди існує загроза перекидання вогню на лісові насадження. Саме із спалювання стерні та соломи на полях починається більшість пожеж у природних екосистемах. Аналогічним чином, існує загроза лісових пожеж і загорання житлових будинків.

Шановні громадяни!

Перебуваючи на відпочинку за містом, пораючись на городах, присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Не кидайте непогашені сірники або цигарки. Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави у радіусі одного метра. Не залишайте непогашеного вогнища - залийте його водою. Не відходьте від нього доти, доки йде дим або пара. Якщо ви помітили пожежу, що починається, спробуйте загасити її підручними засобами. Іноді досить просто затоптати полум’я. Якщо пожежа набрала сили і ви не можете ліквідувати її самотужки, терміново зателефонуйте в оперативно-рятувальну службу за номером “101”. Будемо відповідальними за збереження довкілля. Спільними зусиллями збережімо природу!

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині за ...

КОМЕНТАРІ