Патрульні міліціонери вилучили у жителя Житомирського району пістолет

Патрульні міліціонери вилучили у жителя Житомирського району пістолет

17.03.15 11:12 0 631
Правоохоронці зупинили чоловіка на одній з вулиць обласного центру. Виявилось, що він носив при собі незареєстрований газовий пістолет. Зброю було вилучено та направлено на дослідження.

Працівники батальйону патрульної служби помітили у перехожого предмет, явно схожий на зброю. Вони зупинили чоловіка, як було встановлено, 53-річного жителя Житомирського району, у якого дійсно за ременем був газовий пістолет. Чоловік пояснив, що зброю носить при собі для самооборони, однак жодних дозвільних документів на неї не має.

Пістолет було вилучено та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Триває подальше з'ясування обставин. Попередня кваліфікація події - ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, де визначено за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Правоохоронці нагадують громадянам: у разі виявлення бойових припасів, зброї, підозрілих предметів, пакунків, валіз, нічийних іграшок, ґаджетів тощо не варто їх рухати, піднімати, заглядати всередину. Негайно зателефонуйте за номером «102» та повідомте про свою знахідку. Цим ви можете вберегти своє життя та оточуючих. Будьте пильні!

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пенсійний вік для ...
Наступна новина: Рівненщина: на ...

КОМЕНТАРІ