В Закарпатській області розмір субсидії у цьому році можна буде розрахувати самостійно

В Закарпатській області розмір субсидії у цьому році можна буде розрахувати самостійно

17.03.15 17:02 0 745
Завдяки новаціям, запровадженим Міністерством соціальної політики України, цього року вперше громадяни нашої держави зможуть підрахувати розмір субсидії самостійно. На сайті профільного Міністерства буде встановлено спеціальний калькулятор, і кожен бажаючий отримає нагоду дізнатися про те, на яку суму оплати за житлово-комунальні послуги можна розраховувати. Про це повідомив перший заступник Міністра соціальної політики України Василь Шевченко.

«Наприклад, якщо рівень середнього прожиткового мінімуму становить 1176 гривень, то обов'язковий платіж складатиме 6,5% від цієї суми», - зазначив урядовець.

За підрахунками Міністерства соціальної політики, приблизно 2,5-3 мільйона людей звернуться за субсидіями. Василь Шевченко звернув увагу: «Максимум ця цифра може досягти 4-х мільйонів. І для цього ми зробили максимально спрощену систему – систему, яка дозволятиме людині дуже просто, фактично без контакту з чиновниками, або через уповноважену особу, якщо це стосується сіл, або через письмове звернення, або іншим шляхом, повідомити управлінню соціального захисту про те, що вона хоче отримати субсидію».

У профільному Міністерстві повідомляють, що середній розмір субсидій залежить від регіону. Розрахунок передбачає те, що чим нижчі доходи, тим менше сім'я сплачує за послуги. Наприклад, якщо дохід на члена сім'ї становить 500 гривень, то оплата буде здійснюватися тільки в розмірі 3,19% на одну людину.

Василь Шевченко підтвердив можливість отримання субсидій в умовах оренди житла: «Форма оренди житла також передбачена, якщо є офіційно зареєстрований договір про оренду».

Прес-служба облдержадміністрації

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дерев'янко закликає ...
Наступна новина: На Тернопіллі при ...

КОМЕНТАРІ