В Закарпатській області на вихідних рахівські рятувальники відшукали в горах 4 заблукалих туристів

В Закарпатській області на вихідних рахівські рятувальники відшукали в горах 4 заблукалих туристів

17.03.15 08:45 0 705
Вранці 15 березня між горами Говерла і Петрос Рахівського району під час проходження туристичного маршруту загубилися двоє туристів з Івано-Франківської області. Хлопець і дівчина віком 29 та 25 років вийшли у похід, однак через сильний снігопад втратили орієнтир і заблукали. Коли туристи зрозуміли, що самі з гір не спустяться, то викликали рятувальників.

На пошуки альпіністів о 06:30 вирушили представники гірського пошуково-рятувального відділення с. Лазещина. Через густий туман видимість складала 3-4 метри, відтак бійці ДСНС для знаходження туристів використовували сигнальні ракети. О 12:00 гостей Закарпаття відшукали в районі урочища Скопеска між горами Говерла і Петрос. Медичної допомоги туристи не потребували, тож рятувальники доправили їх до с. Лазещина.

Того ж дня ввечері поблизу гори Драгобрат, що на Рахівщині, під час катання на лижах заблукали туристи, які приїхали відпочивати на Закарпаття із м. Вінниця. Попри великий туман лижники віком 41 та 27 років піднялися на вершину гори Стіг, спустилися вниз і потрапили до лісу. Спочатку туристи намагалися самотужки повернутися на гірськолижну трасу, однак ще більше заплуталися у місцевості. Тож їм довелося покликати на допомогу рятувальників.

О 18:00 на проведення пошуково-рятувальних робіт виїхали працівники ГПРВ смт Ясіня, до яких приєдналися громадські рятувальники. Туристів вдалося знайти о 19:30 в районі полонини Урда. Оскільки медичної допомоги чоловіки не потребували, їх доставили до місця тимчасового проживання на гірськолижний комплекс.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ