Ірина Сех: "Зміни до законодавства про селянські господарства доб'ють українське село"

Ірина Сех: "Зміни до законодавства про селянські господарства доб'ють українське село"

17.03.15 16:58 0 726
Зміни до законодавства про діяльність сімейних фермерських господарств, підтримані народними депутатами від коаліції, доб'ють українське село, яке й так ледве животіє. Про це заявила член Політради ВО "Свобода" Ірина Сех, коментуючи ухвалений в першому читанні законопроєкт № 1599, який пропонує внесті зміни до законів України "Про фермерське господарство" та "Про особисте селянське господарство".

За її словами, законопроєкт зобов'язує практично всіх селян реєструватися підприємцями, а отже дає простір для б'юрократичних зловживань та тиску контролюючих органів.

"У разі ухвалення закону бабця, яка везе на базар пляшку молока або відро картоплі, щоб продати і якось вижити, повинна мати свідоцтво, що вона зареєстрована підприємцем, або ж документ про реєстрацію таким підприємцем когось з членів її родини, инакше бабцю не пустять на базар торгувати. Крім того, без таких документів не можна буде продати ні молоко, ні худобу чи іншу продукцію заготівельникам", - наголосила Ірина Сех.

За словами політика, статус підприємця – це ще й постійний податковий облік та звітність, які дають простір для зловживань органів контролю.

"Звичайно, народні депутати від ВО "Свобода" не голосували за цей законопроєкт. Адже автори документа лукавлять, коли декларують "усунення податкових перепон при реалізації продукції, вирощеної селянськими господарствами". У сучасних кризових умовах цей законопроєкт – справжнє ярмо на шию селян, які й так ледве животіють. Навряд чи автори законопроєкту запитували селян, як вони ставляться до таких змін.

Водночас, відповідно до европейських вимог, реалізація та заготівля сільгосппродукції має здійснюватись виключно від організованого товаровиробника. І завдання влади - створити належні умови для розвитку кооперативів, інших форм господарювання, за яких відпаде життєва необхідність "базарного" бізнесу", - зазначає Ірина Сех.

Нагадаємо, 4 березня 2015 року у парламенті в першому читанні ухвалили проєкт Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств" (реєстр. № 1599). Автори законопроєкту пропонують внесті зміни до двох законів України: "Про фермерське господарство" та "Про особисте селянське господарство". Зокрема, зміни до Закону "Про особисте селянське господарство" передбачають, що члени особистого селянського господарства мають право реалізовувати надлишки виробленої продукції на ринках, а також заготівельним, переробним підприємствам та організаціям, іншим юридичним і фізичним особам виключно за умови набуття статусу суб'єкта підприємницької діяльності – виробника сільськогосподарської продукції, а також члени особистого селянського господарства зобов'язані набути статусу суб'єкта підприємницької діяльності – виробника сільгосппродукції в разі необхідності реалізовувати надлишки виробленої продукції на ринках.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: рятувальники провели ...
Наступна новина: Дерев'янко закликає ...

КОМЕНТАРІ