У Львівській області психологічна допомога,як важливий інструмент реабілітації

У Львівській області психологічна допомога,як важливий інструмент реабілітації

17.03.15 16:16 0 687
У приміщенні Головного управління МВС України в Львівській області 13 березня відбувся тренінг для практичних психологів органів внутрішніх справ області. Захід був присвячений темі «Використання сучасних психотерапевтичних форм та методів у роботі з учасниками АТО. Поняття бойового стресу».

Участь у тренінгу взяли психологи підрозділів психологічного забезпечення ГУМВС України у Львівській області, УДСО при ГУМВС Львівщини, УМВС на Львівській залізниці та працівники відділення психологічного забезпечення ВКЗ Львівського державного університету внутрішніх справ Павло Чайка та Андрій Колодка.

Власним досвідом співпраці з особами, які побували в зоні АТО, поділились з учасниками заходу координатор кризової психологічної служби м. Львова, психотерапевт Оксана Наконечна та психолог центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору ВМЗ ГУМВС, психотерапевт Галина Карпук.

Серед основних питань, які розглядались у ході тренінгу були підготовка працівників ОВС до несення служби в зоні проведення антитерористичної операції, гострі стресові реакції та робота з ними, формування бойової установки, її зняття, переорієнтації до життя в мирних умовах. Зокрема, Оксана Наконечна зазначила, що найперше та найважливіше, що потрібно тих, хто повернувся із зони АТО – це спілкування. «У розмові ви, як психологи, повинні заспокоїти людину, дати їй зрозуміти, що вона не одна і є ті, кому не байдужа її доля», – порадила колегам психотерапевт.

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ