На Івано-Франківщині затримано підозрюваних у викраденні кабельно-провідникової продукції

На Івано-Франківщині затримано підозрюваних у викраденні кабельно-провідникової продукції

17.03.15 11:35 0 644
31-річного зловмисника, якого правоохоронці мають підстави підозрювати у скоєнні майже десятка крадіжок кабелю з телефонних ліній, правоохоронці викрили в Калуському районі. Аналогічну крадіжку розкрито й на Косівщині.

Організація роботи щодо попередження, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, пов'язаних із крадіжками кабелів, зокрема з об'єктів Івано-Франківської філії ПАТ «Укртелеком», перебуває під посиленим контролем керівництва прикарпатської міліції. Це зумовлено передусім тим, що зловмисники заради копійчаної вигоди пошкоджують телекомунікаційні системи, заподіюючи значні матеріальних збитків організації – операторові зв'язку, а також створюють незручності тисячам її клієнтів – мешканців Прикарпаття.

Вночі спрацювала тривожна сигналізація на телефонній лінії в селі Новиця Калуського району. Туди виїхала слідчо-оперативна група місцевого відділу міліції та бригада зв'язківців. Вони виявили крадіжку телефонного кабелю з кількох прольотів у центрі села. Як з'ясувалося згодом, до крадіжки причетний 33-річний мешканець району. Лиходія, до речі, раніше судимого за вчинення майнових злочинів, було затримано із шматки кабелю. Чоловік зізнався, що зрізав з телефонних ліній кабель, а металевий провід здавав на брухт. Також у правоохоронців є підстави вважати, що ця особа причетна і до інших крадіжок. Варто відзначити, що у розкритті цього злочину правоохоронцям допоміг начальник центру електрозв'язку, а з тим і відставний підполковник міліції Степан Олеськів.

Тим часом працівники Косівського РВ УМВС затримали 35-річного громадянина, котрий вчинив крадіжку 150 метрів телефонного кабелю. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення – крадіжка телекомунікацій Івано-Франківської філії ПАТ «Укртелеком». Водночас міліціонери перевіряють пункти приймання металобрухту, бо туди зловмисники несуть, щоб продати крадений кабель.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові розпочався ...

КОМЕНТАРІ