Дерев'янко закликає Верховну раду зламати корупційні

Дерев'янко закликає Верховну раду зламати корупційні "земельні" схеми і залишити більше фінансів на місцях

17.03.15 17:02 0 745
Народний депутат Юрій Дерев'янко закликає Голову Верховної Ради включити до порядку денного пакет законопроектів, який суттєво поліпшить фінансове становище сіл, селищ та маленьких міст.

Про це він заявив на брифінгу у Верховній Раді.

Нардеп зауважив, що після ухвалення бюджету близько 13 мільйонів українців, які мешкають в сільській місцевості, опинилися на межі виживання.

"Ми відстоюємо те, щоб більше як 1/3 українських громадян, які проживають в сільській місцевості, мали шанс на розвиток і на перспективу. Саме на це спрямовані наші законопроекти, один з яких буде розглядатися завтра – це законопроект №1159, а також інші законопроекти, які ми просимо Голову Верховної Ради поставити у порядок денний", - зазначив він.

Дерев'янко нагадав, що проект Закону №1159 дає можливість зруйнувати найбільш поширені корупційні схеми у сфері земельних відносин за участі Держземагентства, і забрати у цієї установи повноваження щодо розпорядження землею та передати їх міським і селищним радам.

"Для того, щоб цей законопроект запрацював, ми пропонуємо, щоб завтра до порядку денного також був включений законопроект №2291, який передбачає мораторій на відчуження земельних ділянок поза межами населеного пункту", - додав нардеп.

Він пояснив, що зараз існує пересторога: багато органів місцевого самоврядування були сформовані ще за режиму Януковича чи Партії регіонів, і вони можуть розпоряджатися землею у неправильний спосіб.

"Тому ми пропонуємо для того, щоб законопроект №1159 був підтриманий, включити до порядку денного також законопроект №2291 та ухвалити рішення про мораторій на відчуження земельних ділянок за межами населеного пункту та укладення довгострокової оренди", - зазначив Дерев'янко.

"Це дасть нам можливість перезавантажити в жовтні всі органи місцевого самоврядування і забезпечити нову якість представників в усіх місцевих органах, які будуть мати відповідні повноваження уже з нового року", - додав він.

Також Дерев'янко в черговий раз закликав внести до порядку денного закнопроекти щодо забезпечення фінансової самодостатності органів місцевого самововрядування.

"Законопроекти №1899 та №1900 – це ті законопроекти, заради яких позаминулого тижня приїжджали сільські і селищні голови. І завтра так само представники міст, маленьких районних центрів, селищ, сіл, голови їхні, мають намір приїхати до Верховної Ради, щоб переконати депутатів підтримати ці важливі законопроекти, які, зокрема, ліквідують пільгові схеми щодо неповної сплати земельного податку підприємствами енергетики та транспорту, а також встановити сплату податків з доходів фізичних осіб за місцем провадження підприємницької діяльності", - зазначив нардеп.

"Додатково це дасть можливість залишити на місцях рентну плату за використання лісових та водних ресурсів. Це дасть можливість зарахувати 25% з ПДФО до сільських та селищних, і міських рад", - пояснив він.

"Це той пакет законопроектів, який дає шанс і надію більше як 1/3 населення України, які проживають в сільській місцевості, на розвиток", - додав Дерев'янко.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Ірина Сех: "Зміни до ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ