На Хмельниччині обговорено реформування організації влади обговорено

На Хмельниччині обговорено реформування організації влади обговорено

18.03.15 11:11 0 640
Голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний взяв участь у засіданні Регіональної дорадчої ради.

1 квітня 2014 року Кабмін схвалив Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Вже у цьому році прийнятий Закон «Про засади державної регіональної політики». Також в рамках реформи мають розпочатися принципово нові для України процеси співробітництва громад та добровільного об'єднання територіальних громад.

«Лише спільно органи місцевого самоврядування і виконавча влада зможуть реалізувати низку реформ, що так необхідні нашій державі, аби перейти до нової моделі організації регіональної влади», - сказав Михайло Васильович.

Він зазначив. що зараз починається найважливіший етап – формування в областях територіальної основи майбутніх спроможних громад, базованих на розробці та ухваленні Перспективного плану утворення спроможних громад в кожній області.

Мета наради – співпраця органів місцевого самоврядування та органами виконавчої влади в умовах реформування та курсу держави на децентралізацію влади.

Про особливості роботи органів місцевого самоврядування Хмельниччини в умовах реформування доповів перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський.

Директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Пенюшкевич довів до відома присутніх інформацію про вплив змін до податкового та бюджетного законодавства на якість місцевих бюджетів.

Про основні принципи та особливості нових законів у сфері місцевого самоврядування поінформував заступник начальника відділу з питань внутрішньої політики, адміністративно-територіального устрою та інформаційного забезпечення виконавчого апарату обласної ради Микола Панасюк.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ