можливості,завдання та ризики реформи децентралізації в Україні були обговорені під час практичного семінару

можливості,завдання та ризики реформи децентралізації в Україні були обговорені під час практичного семінару

18.03.15 08:57 0 579
Про реалізацію ідеї децентралізації влади в Україні, прискорення процесу реформування місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою йшла мова під час практичного семінару, що провів народний депутат України першого скликання, директор Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук у залі засідань Хмельницької обласної державної адміністрації. До участі в семінарі долучився начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух.

Один із провідних експертів у сфері розбудови територіальної організації влади, автор багатьох законопроектів поінформував присутніх у залі представників органів місцевого самоврядування та державних органів влади про початок реформи децентралізації в Україні, можливості, завдання та ризики, які з цим пов’язані.

Головною метою реформування системи місцевого самоврядування, як невід’ємної частини адміністративно-правової реформи, має стати формування життєздатних територіальних громад та забезпечення високої якості життя кожної людини.

Анатолій Федорович детально розповів про методику формування спроможних територіальних громад, яка є маршрутною картою для добровільного об’єднання громад.

Учасники зібрання погодилися, що основним завданням реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіальних змін в цілому буде наближення послуг до людей, забезпечення їх потреб та інтересів. Тому до цієї проблеми потрібно підходити не формально, а враховувати економічні, соціальні, природні, ландшафтні, історичні та культурні особливості кожного регіону.

Анатолій Ткачук відповів також на численні запитання присутніх. Зокрема, детально висвітлив питання щодо функціонування служб цивільного захисту на території окремих територіальних громад, яким цікавився Борис Болібрух.

За результатами семінару при голові Хмельницької обласної державної адміністрації створюється робоча група з підготовки перспективного плану формування територіальних громад, у склад якої включено керівництво Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ