На Вінничині наше спільне завдання – збереження лісових насаджень та їх відтворення (+фото)

На Вінничині наше спільне завдання – збереження лісових насаджень та їх відтворення (+фото)

18.03.15 10:13 0 639
Про це йшлося 17 березня на Всеукраїнській селекторній нараді «Про стан відтворення лісів та підготовку до пожежо-небезпечного періоду 2015 року» за участю директорів департаментів агропромислового розвитку облдержадміністрацій, керівників територіальних органів Держлісагентства та ДСНС України.

Основним пріоритетом було визначено координацію роботи Державного агентства лісових ресурсів України та Державної служби з надзвичайних ситуацій, їх підрозділів на місцях по підготовці до пожежо - небезпечного періоду, який починається з моменту сходження снігового покриву.

За інформацією Держлісагентства, станом на 17 березня сталося 20 лісових пожеж на площі 10,07 га. Найбільше їх зафіксовано на території Київської області. Завдяки силам та засобам працівників державної лісової охорони вдалося уникнути великих загорань та успішно ліквідувати пожежі.

Наразі охорону лісів від пожеж забезпечують 321 державне лісогосподарське та лісомисливське підприємство, у складі яких функціонує понад 1,7 тис. лісництв та 269 лісових пожежних станцій, укомплектованих особовим складом і пожежною технікою для профілактики і гасіння лісових пожеж.

Учасники наради обговорили ряд проблемних питань галузі: це і значне скорочення державного фінансування на 2015 рік, зношеність пожежної техніки (основний парк пожежних автомобілів служить понад 17 років), недостатній запас паливно-мастильних матеріалів,тощо.

Проте, попри існуючі проблеми, з настанням теплих днів лісогосподарські підприємства традиційно розпочинають лісокультурну кампанію, в рамках якої проводиться активна робота із садіння і висівання лісу.

На підготовчі роботи по комплексу лісовідновлюваних та лісозахисних заходів з початку 2015 року використано вже понад 54 млн. грн. Станом на середину березня посаджено 3,9 тис. га нових лісів, що становить 13% до запланованого річного завдання, в т.ч. 83 га – захисних лісових насаджень.

Найбільше лісів посаджено на Поліссі: у Волинській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській областях та у Лісостеповій зоні – Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській, областях.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ