Націоналісті відзначили 76-ту річницю Карпатської України на Верецькому перевалі

Націоналісті відзначили 76-ту річницю Карпатської України на Верецькому перевалі

18.03.15 08:02 0 687
15 березня 2015 року на Верецькому перевалі відбулось вшанування загиблих героїв Карпатської України за участі командира "Карпатської Січі" та "Легіону Свободи" Олега Куцина.

Щороку націоналісти-свободівці вшановують пам'ять героїв, які полягли у боротьбі за незалежність Карпатської України у 1938-1939 роках. Верецький перевал – місце масових розстрілів карпатських "січовиків", де й поховані їхні тіла. Захід організовували вже традиційно Закарпатська й Львівська обласні організації ВО "Свобода". Окрім свободівців до вшанування також долучилися народний артист України, кобзар Тарас Силенко, учні Турківської ЗОШ, "сокільці", бійці добровольчої чоти "Карпатська Січ".

"Я вважаю своїм священним обов'язком як галичанина стояти тут пліч-о-пліч з своїми побратимами, аби вшанувати пам'ять тих "січовиків", що поклали своє життя за нашу з вами свободу", - підкреслив боєць "Карпатської Січі", "сокілець" Богдан Федун.

"Колись на нашу землю нападали зауральські азіати на заході, нині ж – на сході. Це війна не за Донбас і не за Крим – це війна за Українську державу. І обов'язок кожного з нас – долучитися до цієї тотальної війни, аби зберегти Україну для майбутніх поколінь", - наголосив у своїй промові очільник "Легіону Свободи" націоналіст Олег Куцин.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Патріарха Філарета ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ